• Haberler
  • Dünya
  • Tayvan Depremi: Hualien'de kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor

Tayvan Depremi: Hualien'de kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor

Tayvan'ın Hualien kentinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Tayvan'ın Hualien kentinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor. Tayvan Ulusal İtfaiye Ajansı, depremin ve artçı sarsıntıların neden olduğu heyelanlar sonucunda hala 143 kişinin mahsur durumda olduğunu belirtti.

Hualien'in kuzeyindeki Taroko Ulusal Parkı'nda bulunan 47 otel çalışanı ve 24 turistin yanı sıra, Hejen maden alanında 7, Heping maden alanında 64 işçinin ve Jhu-ilu patikasında bir yürüyüşçünün de mahsur kaldığı bildirildi. Acil Operasyon Merkezi Yardımcı Direktörü ve Ekonomi Bakan Yardımcısı Chen Cheng-chi, kurtarma operasyonlarının Taroko Vadisi ve taş ocaklarının bulunduğu 8 numaralı kara yolu üzerindeki bölgelere odaklandığını açıkladı.

Resmi rakamlara göre, depremde 9 kişi hayatını kaybederken 1011 kişi yaralandı. Ölenlerden 5'inin kadın, 4'ünün erkek olduğu belirtildi. Deprem ve artçıları 24 toprak kaymasına neden olurken, 35 kara yolu, köprü ve tünelde hasar meydana geldi. Hualien ve diğer kentlerde toplam 125 binada hasar tespit edildi. Depremin ardından bugüne dek 96 artçı sarsıntı kaydedildiği bildirildi.

Depremin merkez üssünün Tayvan'ın doğu kıyısındaki Hualien kentinin 18 kilometre güneyinde olduğu belirtilirken, ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) 7,4 büyüklüğünde olduğunu, Tayvan Merkezi Meteoroloji İdaresi (CWA) ise 7,2 büyüklüğünde olduğunu açıkladı. Bu deprem, son 25 yılda Tayvan'ı vuran en güçlü deprem olarak kaydedildi.

Tayvan, 21 Eylül 1999'da Taipei'nin 150 kilometre güneyindeki Jiji'de meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremde yaklaşık 2 bin 400 kişinin hayatını kaybettiği ve binlerce binanın yıkıldığı trajik bir deprem yaşamıştı.

AA

Bakmadan Geçme