• Haberler
  • Siyaset
  • TBMM'nin 6. Grubu belli oldu: Saadet Partisi grubu olacak!

TBMM'nin 6. Grubu belli oldu: Saadet Partisi grubu olacak!

Meclis'te ortak grup kurma kararı alan Gelecek Partisi ve Saadet Partisi liderleri Ankara'da bir araya geldi. İki lider, ortak grubun ayrıntılarını birlikte yapacakları açıklama ile kamuoyuna duyurdu.

Meclis'te Gelecek Partisi ve Saadet Partisi ortak grup kurdu.  Saadet Partisi çatısı altında kurulan grup, Meclis'in 6. grubu oldu.

Kameralar karşısına iki lider bir arada çıktı. İlk olarak konuşan Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu şunları söyledi;

"Seçmenin istediği doğrultusunda birleşiyoruz. Önümüzdeki hafta ilk grup toplantısını yapacağız. Grup başkanı Gelecek Partisi’nden olacak"

Ardından söz alan Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ortak çalışma grubu ile ilgili şunları söyledi.

"Grup olmadan yapılan çalışmalar çok zayıf kalıyor. Onlar da bir fedakarlıkta bulundular. Türkiye çapında çok daha eskiden beri teşkilatlanmış bir yapıya sahip olduğumuz için bizim amblemimiz altında TBMM altında grup oluşturmaya karar verdik. Meclis'te en ciddi ve verimli çalışmaları yapan grup inanıyorum ki bu grup olacak. Fikirlerde bazı farklılıkların olmasını bakış açısına göre değerlendirmek mümkün. Bunu bir çatlak vesilesi olarak görmek de mümkün bir zenginlik olarak da görmek mümkün. Farklı kanaatlerin olması birlikte çalışıldığı sürece büyük bir zenginliktir diye düşünüyorum."
 

Bakmadan Geçme