• Haberler
  • Konya
  • TEKNOFEST 2025'te birincilik: Konya'lı lise öğrencilerinden büyük başarı

TEKNOFEST 2025'te birincilik: Konya'lı lise öğrencilerinden büyük başarı

Konya'da düzenlenen TEKNOFEST 2025 kapsamında gerçekleştirilen 'Mesleki Yetenek Yarışması'nın 'Bakım Onarım ve Pano Montaj' kategorisinde büyük başarıya imza atan iki lise öğrencisi, birincilik elde ederek gurur yaşadı.

Kılıçarslan Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencileri Ümmet Mert Güleçyüz ve Ömer Ali Kartal, “PanoVizyon” takımı adıyla katıldıkları yarışmada, verilen arıza tespiti ve onarım senaryosunu en kısa sürede başarıyla tamamladı.

Fabrikalardaki motorların istenilen şekilde çalışmasını sağlama ve elektrik panolarındaki arızaları tespit edip onarma becerilerini ortaya koyan öğrenciler, lise seviyesindeki yarışma kategorisinde birinci oldu.

Takım kaptanı Ümmet Mert Güleçyüz, yarışmaya hazırlık sürecinde yoğun ve özverili bir çalışma yürüttüklerini belirtti. Yarışmada karşılaştıkları senaryoya ilişkin, “Problemimizde bir raylı sistem düşünelim. Bu raylı sistemde 15 saniye boyunca ileriye gidip, 10 saniye durup, 15 saniye boyunca geri gelmesi isteniyordu. Biz bunun çizimini ve çalışmasını mekanik olarak gerçekleştirdik. Sistemimizi bu şekilde çalıştırdık.” dedi.TEKNOFEST 2025'te birincilik: Konya'lı lise öğrencilerinden büyük başarı

TEKNOFEST gibi büyük bir organizasyonda elde ettikleri başarının kendilerine ilham verdiğini söyleyen Güleçyüz, “Bu başarı aynı zamanda öğretmenlerimizin ve bize destek olan herkesin başarısı. Başarmak bize tarifsiz bir sevinç yaşattı. Birinci olduğumuz için mutluyuz. İlk defa yapılan bir yarışmanın birincileriyiz. İleride, işimizde ustalaşıp Baykar, ASELSAN ve HAVELSAN gibi savunma sanayisi firmalarında çalışarak ülkemize faydalı olmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.TEKNOFEST 2025'te birincilik: Konya'lı lise öğrencilerinden büyük başarı

Takımın danışmanlığını yapan Elektrik-Elektronik Teknolojisi Atölye Şefi Hüseyin Şahin Öğdüm, öğrencilerinin gösterdiği azim ve takım çalışmasının gurur verici olduğunu ifade etti. Öğdüm, “Verilen senaryonun teknik olarak çizimini Ömer Ali yaptı. Güç ve kumanda devresi kısmını, kaptanımız Ümmet Mert gerçekleştirdi. İki öğrenci de aşama aşama devrenin gerekli bağlantılarını sağlayarak, istenilen senaryonun yapılmasını sağladı. Çok güzel bir takım çalışması çıkardılar. Öğrencilerimiz arkadaşlarına rol model oldu. Bir sonraki TEKNOFEST Yarışması’na şimdiden motive oldular.” dedi.

TEKNOFEST 2025’te ilk kez düzenlenen bu kategoride birinciliği elde eden “PanoVizyon” takımı, hem okullarını hem de şehirlerini gururlandırdı. 

Hakimiyet Gazetesi - Hakimiyet Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!