• Haberler
  • Konya
  • Teşrif-i Konya, Türk Yıldızları ve Solo Türk gösterisiyle coşkuyla başladı

Teşrif-i Konya, Türk Yıldızları ve Solo Türk gösterisiyle coşkuyla başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Teşrif-i Konya etkinlikleri, Hazreti Mevlana'nın 796. geliş yıl dönümünde, Türk Yıldızları ve Solo Türk gösteri uçuşlarıyla başladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Teşrif-i Konya etkinlikleri, Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya'ya gelişlerinin 796. yıl dönümü vesilesiyle başladı. Mevlana Meydanı'nda gerçekleşen program, binlerce Konyalının katılımıyla renklendi. Şehir Tiyatrosu tarafından sergilenen Teşrif-i Konya canlandırması, Mevlana ve ailesinin Konya'ya gelişinin temsili bir anlatımıydı ve izleyicilerden büyük beğeni topladı. Programın en heyecan verici bölümü ise Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı akrobasi timlerinin, Türk Yıldızları ve Solo Türk'ün gösteri uçuşlarıydı. Meydanda toplanan kalabalık, nefes kesen akrobasi gösterilerini büyük bir heyecanla izledi ve gösteriye büyük alkışlarla karşılık verdi.

Etkinlikler, 3 gün boyunca devam edecek ve Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi'nde çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak. 4 Mayıs Cumartesi günü saat 19.30'da Urfa İlahileri Konseri düzenlenecek ve 5 Mayıs Pazar günü aynı saatte Balkan İlahileri Konseri gerçekleştirilecek. Ayrıca, etkinlikler boyunca ziyaret edilebilecek olan "Teşrif-i Mevlana Hat Sergisi" de sanatseverlerle buluşacak.

Bakmadan Geçme