TEŞVİK BELGESİ COCA COLA NEDİR? İsrail ürünlerine boykot sürerken Coca Cola'ya devlet desteği mi geldi?

Teşvik belgesi Coca Cola nedir? İsrail'in Filistin'e uyguladığı katliamın sonrasında Türkiye'de de birçok İsrail ürünü boykot edilmiş bu ürünlerin başında ise coca cola gelmişti. Cumhuriyet Gazetesi'nden Cengiz Karagöz'ün haberine göre, Coca-Cola için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın ağustos ayında 590 milyon 973 bin lira yatırımına teşvik verildiği gün yüzüne çıktı. Peki teşvik belgesi nedir, Türkiye coca colaya destek verdi mi? İşte tüm detaylar. 

TEŞVİK BELGESİ COCA COLA NEDİR? İsrail ürünlerine boykot sürerken Coca Cola'ya devlet desteği mi geldi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Teşvik belgesi coca cola nedir? İsrail'in Filistin'de sivillere yönelik müdahalelerinden sonra Türkiye'de İsrail ürünleri boykot edilmeye devam ediyor. Özelilkle Starbucks, Coca Cola gibi ürünler bu listenin başını çekiyor. Fakat Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre, Türkiye Coca colaya bazı kolaylıklar tanımış. Peki Teşvik belgesi nedir, Türkiye coca colaya destek mi verdi? İşte tüm ayrıntılar..

TEŞVİK BELGESİ COCA COLA NEDİR? İsrail ürünlerine boykot sürerken Coca Cola'ya devlet desteği mi geldi?

TEŞVİK BELGESİ COCA COLA NEDİR?

Cumhuriyet.com.tr'nin haberine göre, Yayımlanan belgeye göre Ağustos ayında Coca-Cola İçecek Anonim Şirketi'ne 590 milyon 973 bin 263 TL'lik yatırımına teşvik verildiği öğrenildi. Söz konusu teşvik; gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası ve yüzde 50 vergi indirimi gibi maddeleri de kapsıyor. 

İsrail menşeli şirketler de boykot edilmeye başlandı. Coca-Cola da boykot edilen markalar arasında yer alıyor. Türk Hava Yolları (THY) ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) başta olmak üzere birçok devlet kurumu kendi bünyesinde bu gazlı içecek markasınının satışını durdurdu.

Konuyla ilgili tartışmalar sürerken söz konusu şirkete verilen yatırım teşvik ödemeleri akıllara geldi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Ağustos 2023 dönemi yatırım teşvik belgesi düzenlediği şirketlerin listesi dün Resmi Gazete’de yayımlandı.

TEŞVİK BELGESİ COCA COLA NEDİR? İsrail ürünlerine boykot sürerken Coca Cola'ya devlet desteği mi geldi?

COCA COLA HAKKINDA 3 İLGİNÇ BİLGİ

1. Sıvı Hayalet Treni

Coca-Cola, 1985 yılında ürettiği "New Coke" adlı yeni formülle meşhur oldu. Ancak, bu yeni formül o kadar tepki topladı ki, sadece 79 gün sonra klasik formül olan "Coca-Cola Classic" geri getirildi. Bu süre zarfında, eski formülün hayranlarından biri, Coca-Cola'nın merkezine geri dönmesi için bir "Sıvı Hayalet Treni" düzenledi. Bu tren, eski formülünü geri getirmek için yapılan kampanyayı simgeliyordu.

2. Gizemli Formül:

Coca-Cola'nın içeriği, şirketin en iyi korunan sırlarından biridir. İddialara göre, sadece iki kişi, şirketin içinde bu formülü bilmektedir ve bu kişilerin kimliği sık sık değiştirilir. Bu, formülünün sadece belirli bir grup insan tarafından bilinmesini sağlamak için alınan güvenlik önlemlerinden biridir. Coca-Cola, formülünü özel bir kasa içinde, Atlanta'da bulunan Güvenlik Kamera Sistemli "The Vault" adlı bir müze galerisinde sergilemektedir.

3. Santa'nın Renkleri:

Günümüzde Noel Baba'nın genellikle kırmızı giysiler içinde tasvir edilmesiyle ilişkilendirilen kırmızı-beyaz renk kombinasyonu, aslında Coca-Cola'nın bir pazarlama stratejisinin bir sonucudur. 1930'lu yılların ortalarında, Coca-Cola, popüler karakteri reklamlarında kullanmak için Noel Baba'nın renklerini benimsemiş ve bu renk kombinasyonu zamanla Noel Baba'nın resmi haline gelmiştir. Bu, Coca-Cola'nın marka imajının ve renklerinin kültürel bir etki yaratmasının bir örneğidir.

Bakmadan Geçme