• Haberler
  • Spor
  • TFF Fair Play/Adil Oyun Ödülleri ekim ayı kazananları törenle ödüllerini aldı

TFF Fair Play/Adil Oyun Ödülleri ekim ayı kazananları törenle ödüllerini aldı

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Fair Play'i teşvik etmek ve ödüllendirmek amacıyla başlatılan Fair Play/Adil Oyun Ödülleri'nin Ekim ayı kazananları düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

TFF Fair Play/Adil Oyun Ödülleri ekim ayı kazananları törenle ödüllerini aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ödül töreni; Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun Bartın'da yaşanan maden kazasında hayatını kaybeden 41 madencinin aileleri için başlatılan 'kurtaran eller' kampanyası ile kazandıkları ödülü, yine aynı şekilde bağışlamasıyla adeta bir yardım kampanyasına dönüştü.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi de "İyilik başka bir iyiliğe yol açtı. Fair Play ruhu da böyle dalga dalga yayılacak. Biz de TFF olarak 550 bin lira yardım yaparak bu yardımı 1,5 milyon liraya tamamlayacağız." sözleriyle kampanyaya destek verdiklerini kamuoyuna duyurdu.

Trabzonspor başlattığı kampanya ile şu ana kadar 850 bin liralık yardımda bulunmuştu. Fair Play ödülü olan 100 bin lirayı da bağışlayınca TFF Başkanı Büyükekşi 1,5 milyona ulaştırmak için 550 bin liralık destekte bulunacaklarını açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, ödül töreninde yaptığı konuşmada, futbolun; toplumda insanları bir arada tutan en büyük güçlerden biri olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Peki güç nedir? Bu soruya dünyaca ünlü yazar Joseph Nye tarafından getirilen bakış takdire şayandır. Der ki; güç hava durumu gibidir. Herkes ona bağlıdır ve onun hakkında konuşur. Güç aynı zamanda aşk gibidir. Yaşanması tanımlamasından daha kolaydır. Sözlük anlamıyla: bir şeyi yapabilme kapasitesidir. En genel anlamıyla: birinin istediği sonuçları elde edebilme, bu sonuçlara ulaşmak için başkalarının davranışlarını etkileme becerisidir. Ancak başkalarının davranışlarını etkilemenin birçok yolu vardır. Tehdit yoluyla zorlayabilir, karşılığını ödeyerek teşvik edebilir, cezbetme yoluyla sizin istediklerinizi istemeye ikna edebilirsiniz. Yumuşak güç insanları zorlamak yerine ikna eder. Diğerlerinin tercihlerini şekillendirme becerisine dayanır. İyi bir liderin sadece komutlar veren bir lider olamayacağını hepimiz biliyoruz. Davranışlarıyla örnek olması ve iyi şeyler için diğerlerini cezbedebilmesi gerekir. Toplumdaki tüm bireylerin bu cazibe ile ikna edilmesi gerekir. Diğer taraftan; ikna etmek bir yetenek değildir. Öğrenilebilen, geliştirilebilen yöntemler bütünüdür. Herkes ikna edici olabilir. Futbolcular, taraftarlar, teknik insanlar, kulüp başkanları, yöneticiler… İkna edici iletişim; var olan tutumun şiddetini artırır. İşte biz de tam bu sebeple, Fair Play komitemizi kurarak ödüller vermeye başladık." SPOR SERVİSİ

Bakmadan Geçme