Ticari aracını yenileyenler ÖTV ödemeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'teki halk buluşmasında, ticari aracını aynı cins araçla yenileyen esnaftan ÖTV alınmayacağını açıkladı.

Ticari aracını yenileyenler ÖTV ödemeyecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gemlik Halk Buluşması'nda çeşitli açıklamalara imza atan Erdoğan: "Esnaflarımızın bir bölümüne vergi muafiyeti getirmiştik. Şimdi evlerde imal ettikleri ürünleri internette ve benzeri platformlarda satanları vergi muafiyeti kapsamına alıyoruz. Muafiyet sınırını da 320 bin liradan 700 bin liraya çıkarıyoruz. Yine geçtiğimiz yıllarda yaptığımız düzenleme ile basit usulde vergilendirilen esnafımızın kazançlarını gelir vergisinden istisna tutmuştuk. Berber, terzi, bakkal, manav, taksici, dolmuşçu gibi esnaflarımızdan gelir vergisi almayarak eşi benzeri olmayan bir düzenleme yapmıştık. Hali hazırda 830 bin esnafımız hem gelir vergisi muafiyetinden yararlanıyor hem de KDV ödemiyor.

 "Esnafımız aynı cins taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemeyecek."

Erdoğan: "Ticari araçlarını yenilemek isteyen esnaflarımıza da bir müjdem var. Şehir içi taksi, dolmuş, minibüs, midibüs, otobüs, çekici işletmeciliği, kamyonla ticari yük taşımacılığı yapan esnafımız aynı cins taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemeyecek." dedi.

 

Haber Merkezi

 

Bakmadan Geçme