• Haberler
  • Siyaset
  • TIKLA-İZLE! İYİ Partili isim çok sert konuştu: İMF reçeteleri savunuluyor!

TIKLA-İZLE! İYİ Partili isim çok sert konuştu: İMF reçeteleri savunuluyor!

İYİ Parti tarafından basın toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda ülke gündemi ve art arda gelen zamlar konuşuldu. İYİ Parti Konya İl Başkanı Kadir Ulusoy: 'AK Parti iktidarının bu ülkeye zamlardan ve yoksulluktan başka verecek hiçbir şeyi kalmamıştır'

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
TIKLA-İZLE! İYİ Partili isim çok sert konuştu: İMF reçeteleri savunuluyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İYİ Parti tarafından basın toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda ülke gündemi ve art arda gelen zamlar konuşuldu.  AK Parti iktidarının yanlış ekonomi programı ve politikaları sonucunda ülkenin zam dalgalarıyla karşı karşıya kaldığından söz eden İYİ Parti Konya İl Başkanı Kadir Ulusoy: “Uzun yıllar boyunca uygulanan hatalı politikalar sonucunda, seçim sürecinde atılan sloganlarla popülist vaatlere karşı rasyonel bir zeminin varlığından söz edebilmek mümkün değil” dedi.

“AK PARTİ İKTİDARININ BU ÜLKEYE YOKSULLUKTAN BAŞKA VERECEK HİÇBİR ŞEYİ KALMAMIŞTIR”

Faturanın dar gelirliye kesildiğini ve vatandaşın cebindeki son kuruşa el atan bir yoksullaştırma politikasının uygulandığını ifade eden Ulusoy: “AK Parti iktidarı dar bir kesime bankacılık sistemi üzerinden kepçe ile rant dağıtırken, toplumun geniş kesimlerinden kaşıkla bu parayı toplamaktadır. Sabundan, kitaptan, çocuk bezinden ek vergi alınıyor ancak servetten elde edilen kazançtan vergi alınmamaktadır. Vatandaşa kemer sıkma tavsiye edilirken küçük, yandaş ve ranta dayanan bir kesimin zenginleşmesine hiçbir kemer dayanmamaktadır. AK Parti iktidarının bu ülkeye zamlardan ve yoksulluktan başka verecek hiçbir şeyi kalmamıştır” şeklinde konuştu.

“MİLLETİMİZ DERİN BİR YOKSULLUK ÇUKURUNA GÖMÜLMEK İSTENMEKTEDİR”

Türkiye’de adı konmamış bir IMF programı uygulandığının altını çizen Başkan Ulusoy: “Yıllarca geçmiş iktidarları aynı konuda eleştiren AK Parti iktidarının, bugün IMF reçetelerini savunduğu, uyguladığı ve en adaletsiz vergi olan enflasyon vergisiyle milletin cebinde bir şey kalmayıncaya kadar bu düzenin süreceği anlaşılmaktadır. Memura ve emekliye yapılan cüzi zammın birkaç hafta içinde eriyip gitmesi bir yana, son olarak uygulanan akaryakıtta ÖTV oranlarına yapılan zamla birlikte milletimiz derin bir yoksulluk çukuruna gömülmek istenmektedir. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın, bütün kadrolarımızla birlikte milletimizin sesi olacağız” ifadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme