TikTok yasağı genişletiliyor

ABD, siber güvenliği ülke bekası açısında endişe verici olarak görmeye devam ediyor. ABD'nin New Jersey ve Ohio eyaletleri yaptıkları açıklamada, TikTok, uygulamasını devlet bünyesinde kullanılan cihazlarda kullanımını yasakladıklarını bildirdiler. Ek tedbirler olarak yazlım firması için yasak kararı alındı.

TikTok yasağı genişletiliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ABD’de, geçtiğimiz günlerde bazı eyaletler yasak kararı aldı. Bu yasak kararına New Jersey ve Ohio eyaletleri de katıldıklarını bildirdi. 


Ülke genelinde Cumhuriyetçi valiler, uygulamanın yasaklanması için hızla tedbirler alırken, Demokrat valilerin yasaklama kararı için daha yavaş davrandığı bilgisi aktarıldı. 


YAZILIMLAR İÇİNDE YASAKLAMA KARARI ALINDI
Söz konusu yasaklama kararında News Jersey Valisi, daha katı kurallar alarak yazılım firmaları içinde yasaklama kararı aldı. Valilik, Huawei, Hikvision, Tencent Holdings, ZTE Corporation ve Kaspersky Lab dahil olmak üzere bir düzineden fazla satıcıdan yazılım satıcılarını, ürünlerini ve hizmetlerini yasakladığını duyurdu. 


ULUSAL SİBER GÜVENLİK ENDİŞESİ
Murphy'nin ofisi, "Çin hükümetinin ByteDance'in sağlamasını isteyebileceği kullanıcı verileriyle ilgili ulusal güvenlik endişeleri olduğunu" söyledi. Bir Cumhuriyetçi olan Ohio Valisi Mike DeWine ise, emrinde "Gizli veri gizliliği ve siber güvenlik uygulamaları, bu uygulamaların ve platformların kullanıcıları ve uygulamaları ve platformları depolayan cihazlar için ulusal ve yerel güvenlik ve siber güvenlik tehditleri oluşturmaktadır" dedi.
 

Bakmadan Geçme