Titanik'in enkazına dalan turist denizaltısı kayboldu!

Özel firmaya ait bir turistik denizaltı, Titanik'in batığına doğru çıktığı dalışt yolcuğulunda Kuzey Atlantik'te kayboldu. Denizaltının içinde kaç turistin bulunduğu öğrenilmezken ABD'ye bağlı birlikler arama kurtarma operasyonuna başladı

Titanik'in enkazına dalan turist denizaltısı kayboldu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Turistik bir denizaltı, Titanik'in enkazına düzenlenen bir tur sırasında Atlantik Okyanusu'nda kayboldu. Denizaltında bulunan kişi sayısı henüz bilinmezken ABD'ye bağlı Boston Sahil Güvenliği tarafından denizaltı için bugün arama-kurtarma operasyonu başlatıldı.

KİŞİ BAŞI 250 BİN DOLAR

Uzmanlar ve turistler, zaman zaman küçük denizaltılarla Titanik'in enkazını görmek için düzenlenen turlara katılıyor. Özel bir şirket olan OceanGate Expeditions, olaydan kısa bir süre önce Titanik enkazını görmek için düzenledikleri turun devam ettiğini açıklamıştı. Bu 8 günlük turun kişi başı maliyetinin 250 bin dolar olduğu da açıklanan bilgiler arasındaydı. Titanik'in enkazına dalış ve çıkış işlemi yaklaşık 8 saat sürüyor.

TİTANİK'İN ENKAZI 3 BİN 800 METRE DERİNLİKTE

Titanik'in enkazı, Kanada'nın Newfoundland kıyılarından yaklaşık 600 kilometre açıkta, Atlantik Okyanusu'nun 3 bin 800 metre derinliğinde yer alıyor. Döneminin en büyük yolcu gemisi olan Titanik, 1912'de İngiltere'nin Southampton limanından ABD'nin New York şehrine yaptığı ilk seyahati sırasında bir buzdağına çarparak batmıştı. Gemide bulunan 2 bin 200 yolcu ve mürettebatın en az bin 500'ü hayatını kaybetmişti. Titanik'in enkazı, keşfedilmesinin ardından 1985'ten bu yana detaylı bir şekilde araştırılıyor.

Bakmadan Geçme