• Haberler
  • Ekonomi
  • TOGG'dan asgari ücretlilere özel seri! İşte şaşırtan fiyat ve tarih

TOGG'dan asgari ücretlilere özel seri! İşte şaşırtan fiyat ve tarih

Türkiye'nin ilk yerli ve milli otomobili olarak duyurulan TOGG, yüksek fiyatı nedeniyle düşük ve orta gelirli vatandaşın gündeminde yer alamadı. Bu durumu tersine çevirmek için harekete geçen yöneticiler ise asgari ücreti de kapsayan bir formül duyurdu.

TOGG'dan asgari ücretlilere özel seri! İşte şaşırtan fiyat ve tarih
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bilindiği üzere TOGG'un temel amacı, düşük gelir grubuna mensup bireyleri de otomobil sahibi yapmaktı. Gerçekten de yetkili kişiler, bu konuyla ilgili çeşitli açıklamalarda bulundular. Şimdi ise TOGG'un yeni modeline ilişkin ilk bilgiler gün yüzüne çıktı.

Halihazırda TOGG'un ilk modeli olan T10X, yaklaşık 1 milyon TL civarında bir başlangıç fiyatına sahipti. Elbette bu model, düşük gelir seviyesine sahip olanları çok fazla etkileyemedi. Ancak bir sonraki model doğrudan düşük gelir seviyesine sahip kişilere yönelik özel bir model olacak.

Yeni TOGG modelinin de aynı ilk modelde olduğu gibi kura ile satılacağı, fakat bu sefer kuraya katılmanın bazı şartları olacağı ortaya çıktı. Bu şartlar ise TOKİ kuralarındaki gibi olacak.

Gelir düzeyi düşük olanları otomobil sahibi yapmayı amaçlayan uygun fiyatlı TOGG modelinde, hali hazırda aracı olmayanlar ve geliri belli bir düzeyin altında olanlar kuraya girebilecekler.

Böylece aynı TOKİ kuralarında olduğu gibi otomobilde gerçekten ihtiyacı olana ve yeni bir otomobil almak için gerekli şartları sağlayamayanlara gitmiş olacak.

Uygun fiyatlı TOGG modeli eğer büyük bir aksilik yaşanmazsa 2027 yılında banttan inmiş olacak. Bu modelin fiyatını ise o gün ki ekonomik koşullar belirleyecek.

HB tarzında bir kasa ile gelmesi beklenen uygun fiyatlı TOGG için TOKİ sisteminde olduğu gibi uzun vadeli kredi sisteminin devreye sokulması ve belli bir peşinat sonrası, bu düşük faizli uzun dönemli kredilerin ödenmesi işleme alınacak.

Bu sayede milyonlarca kişiyi ev sahibi yapan TOKİ gibi, TOGG da gelir seviyesi düşük olan milyonlarca kişiyi otomobil sahibi yapmış olacak. Peki otomobilin fiyatı ne kadar olacak?

Günümüz ekonomik koşullarında otomobil fiyatının 400 bin TL ile 500 bin TL arasında olması bekleniyor.

Bakmadan Geçme