12 yılda 7 milyon kapak topladı: Bakın ne yapıyormuş!

Bursalı hayırsever, topladığı kapaklardan elde ettiği geliri engeli dernekleri ve üniversitede okuyan öğrencilere bağışlıyor.

12 yılda 7 milyon kapak topladı: Bakın ne yapıyormuş!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde yaşayan 2 çocuk babası Nazım Gökçe, 12 yıldır gezerek topladığı kapakları geri dönüşüm merkezlerine satıyor. Geri dönüşüm merkezlerinden aldığı geliri, engelli dernekleri ve üniversitede okuyan öğrencilere bağışlayan Nazım Gökçe, 1 milyon kapağı 3 yılda topladığını aktardı. 

Topladığı kapaklar, umut oldu: 12 yılda 7 milyon kapak topladı!
“BUGÜNE KADAR TOPLAM 6 İLA 7 MİLYON ARASI KAPAK TOPLADIM”


Yaklaşık 1 ton ağırlığında kapak toplayan 60 yaşındaki Gökçe, biriktirdiği kapakları evinin önünde sergiledi. Sokak dolusu kapakları satarak tekerlekli sandalye aldığını belirten Gökçe, ilgili derneklere bağışlayarak bir engelliyi sevindirmek istediğini söyledi.
Hayatını hayır işlerine adayan Gökçe, “2010 yılında emekli oldum. 2011 yılından bu yana kapak topluyorum. Engellilere yardım ederek başladım. Bir yandan kapak topladım. Tonlarca atığı geri dönüşüme kazandırdım. Topladığım kapaklarla tekerlekli sandalye aldım. Burada 1 milyondan fazla kapak var, ağırlık olarak 1 ton civarında. Bu kapakları 2 senede topladım. Daha önceki yıllarda 1 milyon kapağı 3 yılda toplamıştım. Bugüne kadar toplam 6 ila 7 milyon arası kapak topladım. Hep tek başıma mücadele ettim. Bazen 20 kilometre gidip geldiğim günler oldu. Kapakları geri dönüşümcülere satıyorum. Elde ettiğim parayla tekerlekli sandalye alıyorum. Birazını da kendi cebimden veriyorum. Bugüne kadar 4 tekerlekli sandalye aldım. Engellilere yardım amaçlı aldığım için bana indirim de yapıyorlar. Elimden geldiğimce herkese yardım ediyorum” şeklinde konuştu.

Topladığı kapaklar, umut oldu: 12 yılda 7 milyon kapak topladı!

Bakmadan Geçme