• Haberler
  • Konya
  • Toplanan kar 3 yıldır çavuşcugöl'e dökülüyor

Toplanan kar 3 yıldır çavuşcugöl'e dökülüyor

Ilgın'da cumartesi gece başlayan ve pazar günü de etkili olan kar yağışının ardından kar temizleme çalışmaları, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Ilgın Belediyesi ekipleri tarafından aralıksız sürdürüldü.

Toplanan kar 3 yıldır çavuşcugöl'e dökülüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ilgın’da hafta sonu etkili olan kar yağışının, vatandaşların yaşamını olumsuz yönde etkilememesi için belediye ekipleri yoğun bir çalışma içine girdi. Ilgın Belediyesi ekipleri, kar temizleme çalışmaları kapsamında ilçe merkezindeki cadde ve sokakları iş makineleri yardımıyla temizlerken, ilçe merkezi dışındaki mahalle yollarının ulaşıma açık tutulması için Konya Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde çalışmalarına devam etti.

Şehir merkezinde toplanan kar yığınları Ilgın Belediyesi tarafından Melek Çayı kanalına dökülerek, Ilgın Çavuşcugöl ile buluşturulmaya bu yılda devam ettirildi. 2019 yılından bu yana bu çalışmayı devam ettiren Ilgın Belediyesi gölün su seviyesine bir nebzede katkıda bulunmak için çalışmalarına devam ediyor.

Kar temizleme çalışmalarında incelemelerde bulunan Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş “Kar berekettir, nimettir, rahmettir. Allah rahmetini ve bereketini eksik etmesin. Hamdolsun toprağı bembeyaz örtene. Kar temizleme çalışmalarımıza aralıksız olarak devam ediyoruz. Şehir merkezinde toplanan karın Çavuşcugöl’e ulaşması için Ilgın Melek Çayı’na kamyonlarla döküyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana bu çalışmayı yapıyoruz. Hem şehrimizde kar birikintisi bırakmayarak vatandaşlarımızın ulaşım sıkıntısı yaşamalarının önüne geçiyoruz, hem de Çavuşcugöl’e destek oluyoruz. Canla başla çalışan mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyor kolaylıklar diliyorum” dedi.

Bakmadan Geçme