• Haberler
  • Spor
  • Trabzonspor şampiyonluktan sonra bir ilki yaşayabilir

Trabzonspor şampiyonluktan sonra bir ilki yaşayabilir

Trabzonspor Süper Lig'de Alanyaspor'la karşılaşacak. Bordo-mavili ekip rakibini mağlup ederse şampiyon olduğu 2021-2022 sezonundan sonra ilk kez üst üste 4 maç başarısı elde edecek.

Trendyol Süper Lig'in 28’inci haftasında yarın deplasmanda Corendon Alanyaspor ile karşı karşıya gelecek. Trabzonspor, rakibini mağlup etmesi halinde şampiyonluk yaşadığı 2021-2022 sezonunun ardından bir ilki gerçekleştirmiş olacak.

Bordo-mavililer, Corendon Alanyaspor karşısında maçı kazanırsa, şampiyonluk sezonunun ardından ilk kez art arda ligde 4 maçtan galibiyetle ayrılacak.

En son 2021-2022 sezonun 23 ile 27’nci haftaları arasında 5 maç üst üste kazanan bordo-mavililer, daha sonraki dönemde hiç 4 maç art arda kazanma başarısı gösteremedi.

Ligin son 3 haftasında sahasında Hatayspor ve deplasmanda Pendikspor'u 2-0, evinde Yukatel Adana Demirspor'u da 1-0 mağlup eden bordo-mavililer, 4. maçından da galibiyetle ayrılmanın mücadelesini verecek.

3 Maçlık galibiyet serisi yakalanmıştı

Trabzonspor, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde şampiyon olduğu 2021-2022 sezonunda bir kez 8 maç, bir kez de 5 maçlık galibiyet serisi elde etmişti.

Abdullah Avcı’nın öğrencileri, Avcı'nın takımdan ayrılmasının ardından en fazla 3 maçlık galibiyet serisi yakalamıştı. Bordo-mavililer, tekrar takımın başına getirdiği Avcı ile yine şampiyonluk sonrası en iyi seriyi elde etmenin mücadelesini verecek.

4 Maç art arda kazanmış olacak

Trabzonspor Alanyaspor maçında galip gelmesi durumunda 75 hafta sonra ilk gerçekleştirebilirse,  2021-2022 sezonunun 27. haftasından itibaren ilk kez 4 maç art arda kazanmış olacak.

 

 

AA

Bakmadan Geçme