• Haberler
  • Ekonomi
  • TRT Haber Tüm Riskleri Aldı: Memur ve Emekli Zamları Ne Kadar Olacak Net Şekilde Duyurdu!

TRT Haber Tüm Riskleri Aldı: Memur ve Emekli Zamları Ne Kadar Olacak Net Şekilde Duyurdu!

TRT Haber ekranlarında bir ilk yaşandı. Emekli ve memura ödenecek olan zammın ne kadar olacağı ayrıntılı şekilde verildi.

TRT Haber Tüm Riskleri Aldı: Memur ve Emekli Zamları Ne Kadar Olacak Net Şekilde Duyurdu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2024 senesine girmek için günler kala memur ve emekli maaşları hakkındaki zam konusu hala merak konusu. Konu ile ilgili TRT haber, muhtemel olan artış miktarı verdi.

En son yapılan zam ile beraber memurlarda en düşük maaş 22 bin 17 TL olmuştu. Yeni yıl için ise yapılacak olan memur ve emekli maaşları hakkında zam hazırlanmaya devam ediyor.

Kasım ayına ait enflasyon verisi 3.28 olarak belirlendi. Senelik enflasyon ise %61.98 olduğu hakkında TÜİK bir açıklama yaptı. 6 aylık enflasyon rakamının belirlenmesi halinde memur ve emekli maaşlarında ki artış netleşmiş olacak.

Bağ-Kur ve SSK emeklilerin en düşük maaşı ne olacak?

Son 5 ay için açıklanan enflasyon oranı ile beraber Bağ-Kur ve SSK emeklilerin maaşlarına yansıyacak zam oranı %35.24 olarak arttı.

AYBÜ Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin konu hakkında açıklama yaptı. Tarkan Zengin “ Yaklaşık olarak %50 gibi bir zam olacak olursa en düşük memur ve memur emekli maaşı 22 bin 17 TL olur” dedi.

Bakmadan Geçme