• Haberler
  • Konya
  • Tüm Türkiye'ye baş sağlığı dilenmişti! Konya'nın gündem olan gölüne tarih verildi

Tüm Türkiye'ye baş sağlığı dilenmişti! Konya'nın gündem olan gölüne tarih verildi

Türkiye'nin en büyük tatlı su göllerinden Beyşehir, kuraklık tehdidiyle karşı karşıya. Başkan Adil Bayındır, baş sağlığı dilenen ve su seviyesindeki ciddi oranda azalmalar sebebiyle gündeme gelen gölün korunması için yeni planlamaların devrede olduğunu açıkladı.

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen “Bereketli Topraklar İçin Kırmızı Mercimek Projesi” kapsamında Sadıkhacı Mahallesi’nde yüzde 75 hibeli kırmızı mercimek tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.

Programa Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, AK Parti İlçe Başkanı Kahraman Şanal, İl Tarım Müdürü Duran Seçen, İlçe Tarım Müdürü Hüseyin Özver, mahalle muhtarları ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Programda konuşan Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, çiftçilerin emeğine ve toprağın bereketine vurgu yaparak, “Sadıkhacı, mercimeğin vefalı dostudur. Bu topraklar, her şartta emek veren, zahmet çekip yine de üretmekten vazgeçmeyen insanların toprağıdır.” dedi. 

Tüm Türkiye'ye baş sağlığı dilenmişti! Konya'nın gündem olan gölüne tarih verildi

Bayındır, tarımın önemine dikkat çekerek, “Ben tarımın profesörü değilim ama bu memleketin çiftçisi benim profesörüm. Tüm üreticilerimize bereket diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Tüm Türkiye'ye baş sağlığı dilenmişti! Konya'nın gündem olan gölüne tarih verildi

2026 SADIKHACI İÇİN DÖNÜM NOKTASI OLACAK

Başkan Adil Bayındır, 2026 yılının Sadıkhacı için yeni yatırımların başlangıcı olacağını belirtti.
Adalet Bakanlığı tarafından onaylanan açık ve kapalı cezaevi projesinin inşaatının 2026’da başlayacağını açıklayan Bayındır, bölgeye istihdam ve ekonomik hareketlilik kazandırılacağını söyledi.

Ayrıca Sadıkhacı’dan Sevindik’e kadar uzanan jeotermal kaynak yapısının izin süreçlerinin tamamlandığını belirten Bayındır, bölgede bin metre sondaj çalışması başlatılacağını ifade etti.

İlk etütlerde 49° ile 76° arasında sıcak su potansiyeli tespit edildiğini kaydeden Bayındır, “Bu potansiyel, Sadıkhacı, Sevindik, Emen ve İsaköy’de seracılığı güçlendirecek. Üretim çeşitlenecek, çiftçimizin ısınma maliyetleri azalacak.” dedi.

Tüm Türkiye'ye baş sağlığı dilenmişti! Konya'nın gündem olan gölüne tarih verildi

BEYŞEHİR GÖLÜ’NDE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Beyşehir Gölü’nün geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Bayındır, gölün kaderini sadece yağışlara bırakmayacaklarını belirtti.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nda yapılan görüşmelerin ardından Su Yönetimi Genel Müdürlüğü ile ortak bir planlama yürütüldüğünü aktaran Bayındır, plan kapsamında gölün minimum ve maksimum su seviyelerinin korunacağını ve yeni su kaynak aktarımları üzerinde çalışıldığını söyledi.

“2026–2030 yılları, Beyşehir Gölü’nün yeniden canlanma yılları olacak. Hedefimiz net, gölümüzü 2030’a kadar arzu ettiğimiz seviyelere ulaştırmak.” diyen Bayındır, gölün korunması için ilgili kurumlarla iş birliği içinde olduklarını ifade etti.

Tüm Türkiye'ye baş sağlığı dilenmişti! Konya'nın gündem olan gölüne tarih verildi

“BU ŞEHİR EMEKLE, ALIN TERİYLE YÖNETİLİR”

Hizmet anlayışını anlatan Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır;

“Ben sabah 05.30’da bu şehir için yola çıkan biriyim. Bizim derdimiz fitneyle değil, üretmekle, çalışmakla, mücadeleyle var olmaktır. Bu şehirde aday olmak herkesin hakkıdır; ancak bu iş lafla değil, ömrünü adamakla olur.” dedi.

Bayındır konuşmasını, “Bu toprak hepimizin, bu göl hepimizin. Üreten çiftçimizle, çalışan belediyemizle bereketi artırmaya devam edeceğiz. Bereketli olsun, uğuru daim olsun.” sözleriyle tamamladı.

Hakimiyet Gazetesi - Hakimiyet Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!