• Haberler
  • Spor
  • Tüm vücudu çalıştıran bir spor: Hentbol

Tüm vücudu çalıştıran bir spor: Hentbol

Konya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Hentbol Antrenörü Murat Çaycı, hentbol branşına, spora olan ilgiye ve önemli konulara değindi.

Hentbol Antrenörü Murat Çaycı, sporda kendini geliştirmek isteyenlerin planlı, programlı ve disiplinli bir şekilde çalışmalarını vurgulayarak, acele etmeden kısa vadeli düşünmemeleri gerektiğini söyledi.

Antrenör Murat Çaycı, hentbol sporunun popülaritesinin az ama 1900’lü yılların başında ekonomik olarak ve izlenilirlik olarak da voleyboldan daha önde bir branş olduğuna,  hem Konya’da hem de Türkiye’de zamanla yönetimsel hatalar yüzünden yeterli popülaritenin sağlanamaması, dijital çağa ayak uydurmada geç kalmalar, pazarlama olayının yapılamamasının hentbolu geride bıraktığını belirterek, “Şimdilerde yeniden bir ivmelenme gözlemliyorum, arayı bir anda kapatmak mümkün değil bu jenerasyon meselesi sonuçta  ben umudumu yitirmedim. Hentbola bir yerinden yine hizmet etmeye devam etmek istiyorum. Bugün daha iyi noktaya getirmek bizlerin elinde. İzlenirlik burada çok önemli izlenirliği de başarı sağlar. Başarı reklamı, reklam başarıyı, başarı ve reklam izlenirliği, izlenilirlik reklamı hepsi birbirini tamamlayıcı gibi geliyor” dedi.

Tüm vücudu çalıştıran bir spor: Hentbol


Takım Olarak Motivasyon 
Murat Çaycı takım olarak nasıl motive olduklarını şöyle anlattı: “Her bireyin başarılı olmak için farklı motivasyon kaynakları vardır. Biz takım olarak ortak hedef doğrultusunda, inanarak hedefe ulaşmak için çabalayarak ilerliyoruz, başarılı oldukça ‘takım olarak motive oluyoruz’. Beraber çalışmak bizim en büyük motivasyon kaynağımız.”


Her Maç, Her Sezon Yeni Bir Hedef! 
Çaycı, “Başarı, doydum dediğiniz anda biten bir şey, spor insanlarında doyum olmamalı diye düşünüyorum çünkü her maç, her sezon yeni bir hedefi beraberinde getiriyor.” diyerek hentbol spor branşının izlenirliği az olduğu için bunu arttırmak zorunda olduklarını, aynı zamanda hentbolun zevkli, vücudun her bölgesini çalıştıran, Türk insanının yapısına en uygun sporlardan birisi olduğunu dile getirdi. 

Özel Haber

Bakmadan Geçme