Türk Anadolu Vakfı 50 yıldır hayır hizmetlerinde

Türk Anadolu Vakfı Başkanı Mustafa Yayla ve Yönetim Kurulu üyeleri vakfın kuruluşunun 50. Yılı dolayısı ile basın ile bir araya geldiler. Başkan Mustafa Yayla 50 yıl önce başlayan çalışmalarımız ilk günkü heyecanımızdan bir şey kaybetmeden artarak devam etmektedir. 1972 yılından bu yana Konya ve çevresinde eğitim ve hayır hizmetlerini geniş çaplı olarak büyük bir gayretle yürütmeye devam ediyoruz, diyerek vakfın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Türk Anadolu Vakfı 50 yıldır hayır hizmetlerinde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1950’li yıllarda ülkemizde Din eğitiminin yeniden başladığı zamanlarda, Rahmetli Hacı Veyiszade Mustafa Efendi Hocamızın rehberliğinde İmam Hatip Okulu yaptırmak için bir dernek kurulmuştur. Hizmet imkânları genişleyince ‘’İmam Hatip Okulu, Yüksek İslam Enstitüsü, Talebe Yurtları, Tesis ve Yaşatma Derneği’’ ve ‘’Manevi Değerleri Koruma ve İlim Yayma Cemiyeti’’ kurulmuş, hizmetler bunlarla devam etmiştir.

Nihayet 1972 yılında, bu dernekler birlikte hareket ederek Türk Anadolu Vakfı’nın kuruluşunu sağlamışlardır. Geçmişten bugüne hayır hizmetlerinde emeği geçen bütün büyüklerimizi hayırla, minnetle ve rahmetle yâd ediyoruz…

Hayırseverlerin yardımları ile yapılan ve faaliyete devam eden tesislerimizden ve karşılıksız verdiğimiz burslardan binlerce öğrenci eğitimlerini tamamlama imkanları bulmuş, binlerce hafız yetişmiştir. Selçuk Üniversitesi kampüs Camii ve Külliyesi kampüs içerisinde büyük bir boşluğu doldurmuştur. Cami ile beraber yapılan külliyede ücretsiz çay ve çorba ikramlarımız ile öğrencilerimizin hoş ve güzel vakit geçirecekleri bir yer yapılmıştır.

Onkoloji Hastanesine üniversite el mi koydu?

Konya’da ihtiyaç duyulan Onkoloji Hastanesi için Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesinde bulunan Onkoloji Hastanesi yanına bir hastane inşaatına başladık. Hayırseverlerin yardımı ile büyük kısmı tamamlanan hastane inşaatı devletten 8.5 milyar yardım alabilmek için üniversite ile bir protokol yapılarak üniversiteye devredilmişti. Devletten gelen yardım sonrası Üniversite burayı kendi bütçesinden hiçbir harcama yapmadığı halde Onkoloji hastanesi yerine Diş Hekimliğine çevirmiştir. Şartlı bağışla Onkoloji Hastanesi olarak başlanan çalışma son anda bağışçılarının hilafına maalesef diş hekimliği yapılmıştır. Konu ile ilgili yaptığımız tüm görüşmeler maalesef neticesiz kalmıştır. Vakfın ne demek olduğunu bilen gerek üniversite yönetiminde bulunanların gerekse Konya milletvekillerimizin duyarsızlığı bizleri ve bağışçılarımızı mağdur etmiştir. Son girişimlerimizden de netice alamazsak konuyu yargıya aktaracağız. 

Bakmadan Geçme