• Haberler
  • Spor
  • Türk atletler Avrupa Dağ Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek

Türk atletler Avrupa Dağ Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek

Karslı kadın atletler Zennure Güneş ve Berivan Topuz, Türkiye Dağ Şampiyonası'nda elde ettikleri başarılarla Milli Takım'a seçilerek Fransa'da düzenlenecek Avrupa Dağ Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecekler.

27 Nisan 2024 tarihinde Siirt Eruh'ta gerçekleştirilen Türkiye Dağ Şampiyonası ve Avrupa Dağ Şampiyonası Milli Takım Seçmeleri'nde Kars, büyük bir başarıya imza attı. Kadın atletler, muhteşem performanslarıyla dikkat çekti ve Milli Takım'a seçildiler. Zennure Güneş, U20 Bayanlar kategorisinde 5 bin 900 metre yarışında Türkiye 2'ncisi olurken, Berivan Topuz da Türkiye 4'üncüsü oldu. Bu başarıların ardından Güneş ve Topuz, Milli Takım formasıyla Türkiye'yi uluslararası arenada temsil etme fırsatı bulacaklar.

Fransa'da 30 Mayıs-2 Haziran 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan Avrupa Dağ Şampiyonası'nda, Zennure Güneş ve Berivan Topuz, Kars ve Türkiye'nin onurunu korumak için mücadele edecekler. Bu şampiyona, Türk atletizminin geleceği adına büyük bir adım olacak ve Karslı atletlerin başarıları, ülke genelinde gurur ve heyecan yaratacak.

Bakmadan Geçme