• Haberler
  • Türkiye
  • Türk halkı aile yaşantısından memnun mu? Yapılan araştırma çarpıcı sonuçlarıyla dikkat çekiyor!

Türk halkı aile yaşantısından memnun mu? Yapılan araştırma çarpıcı sonuçlarıyla dikkat çekiyor!

Aile yaşantısından memnun olanların oranı geçtiğimiz yıla göre ,3 oranında düştü. Özellikle gençler arasındaki memnuniyetsizlik dikkat çekiyor. İşte araştırmanın detayları....

Areda Survey, Türkiye genelinde 3.206 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği araştırmada, aile yaşamından memnuniyetin giderek azaldığını ortaya koydu. 

Araştırmaya göre, "çok memnunum" diyenlerin oranı geçen yıla göre %15,3 azalarak %61,7'ye düştü. Bu düşüş, toplumun aile yaşımına dair algısında dikkat çekici bir değişim olduğunu işaret ediyor.

Türk halkı aile yaşantısından memnun mu? Yapılan araştırma çarpıcı sonuçlarıyla dikkat çekiyor!

18-34 YAŞ GRUBU ÖNE ÇIKIYOR

Araştırmanın en dikkat çeken bulgularından biri, genç nüfusun aile yaşamından memnuniyetsizlik oranarının yüksek olması. 18-34 yaş grubunda "pek memnun değilim" diyenlerin oranı %22,3 ile genel ortalamadan belirgin şekilde yüksek. Aynı yaş grubunda aile yaşamından "çok memnun" olanların oranı ise %62,9. 35-54 yaş grubunda bu oran %63,1 iken 55 yaş ve üzerindeki bireylerde %58,7 olarak kaydedildi.

Kadınların aile yaşamından memnuniyet oranı %61,8, erkeklerde ise bu oranı %61,5. Ancak kadınların %21,5'i "pek memnun değilim" yanıtını verirken erkeklerde bu oran %21,9 oldu. Özellikle 35 yaş altı kadınların memnuniyet seviyesinin düşüklüğü dikkat çekiyor.

TOPLUMDA AİLE YAŞAMINA BAKIŞ DEĞİŞİYOR!

Geçen yıl %77 olan genel memnuniyet oranının bu yıl %61,7'ye gerilemesi, toplumsal dinamiklerin aile yaşamını nasıl etkilediği konusunda önemli ipuçları sunuyor.

Ayrıca araştırma, "biraz memnunum" diyenlerin oranının bir önceki yıla göre %16,4'e yükseldiğini gösteriyor. Bu sonuçlar, bireylerin aile yaşamına dair duygularında daha karmaşık bir yapı olduğunu işaret ediyor.

Türkiye genelindeki aile yaşantısına dair çarpıcı veriler sunan bulgar, 1-3 Ekim 2024 tarihleri arasında, 3.206 kişiyle ve Areda Survey'in CAWI (Bilgisayar Destekli Web Anketi) yöntemiyle yapıldı.

Toplumdaki bu değişim, aile yapısına dair yeni tartışmaları da beraberinde getirecek gibi görünüyor.

Kaynak: Areda Survey

 

 

 

Hakimiyet Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme