Türk mutfağı ile Yunan Mutfağı ile karşı karşıya

Türk mutfağının birçok lezzetinde karşı karşıya gelinen Yunanistan, bu sefer de kokoreci sahiplendi. Dünyaca ünlü bir sitenin sakatattan yapılan yemekleri puanladığı listede 1. Sırayı Yunanistan'ın kokoretsisi oldu. Türkiye ise kokoreç ile listede 4. Sırada yer aldı.

Türk mutfağı ile Yunan Mutfağı ile karşı karşıya
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Daha önce yaptığı listelere Türkiye’ye sıkça yer veren dünyaca ünlü Seyehat Rehberi TasteAtlas, bu sefer ki listesinde kokorece “kokoretsi” diyerek yer vermesi tartışmalara neden oldu.  Türk mutfağının önemli lezzetleri arasında yer alan kokorece “kokoretsi” ismini veren Yunanistan’ın listenin ilk sırada yer almasıyla birlikte Türkiye ile Yunanistan yine karşı karşıya geldiler. Listede, Yunanistan 4,6 puan alan "kokoretsi" ile dünyanın en iyi sakatat yemeği seçildi. Türkiye'den "kokoreç" ise listede 4. sırada yer aldı. Türk lezzetlerinden kelle paça çorbası 11. sırada, işkembe çorbası ise 42. sırada yer aldı.

ARALARINDA Kİ FARK NEDİR?
Kuzu veya keçi sakatatından yapılan bir Yunan yemeği olarak tanıtılan "kokoretsi"nin Arnavut asıllı olduğu belirtiliyor. Kokoreçte sadece bağırsak kullanılırken kokoretsi'de böbrek ve ciğer kullanıldığına dikkat çekiliyor. Sosyal medyada "Kokoreç bize ait", "Kimseye vermeyiz, "Kokoreç Türk lezzetidir" gibi paylaşımlar yapıldı. Daha önce, baklava, cacık ve Türk kahvesi gibi lezzetlerin de Yunan lezzeti olarak konuşulması tepki uyandırmıştı. 
 

Bakmadan Geçme