Türk sporcular günü 16 madalya ile kapattı

5. İslami Dayanışma Oyunları'nda Türk sporcular günü 16 madalya ile kapattı.

Türk sporcular günü 16 madalya ile kapattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya'da düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları'nda Türk sporcular günü 16 madalyayla tamamladı. Türk sporcular, 7'si altın, 4'ü gümüş ve 5'i bronz olmak üzere toplamda 16 madalya elde etti.  Böylece Türkiye'nin organizasyondaki madalya sayısı 23 altın, 18 gümüş ve 15 bronz olmak üzere 56'ya yükseldi. Türkiye, madalya sıralamasında da liderliğini sürdürdü.

400 metrede madalyalar sahiplerini buldu

Konya 2021'de atletizm erkekler 400 metrede madalyalar sahiplerini buldu. Konya'da devam eden 5'inci İslami Dayanışma Oyunları'nda Erkekler 400 metrede madalyalar sahiplerini buldu. Finalde ipi ilk göğüsleyen Kazakistan'dan Mikhail Litvin altın madalyayı alırken, Suudi Arabistan'dan Yousef Masrahi gümüş, aynı ülkeden Mazen Al Yasen de bronz madalyayı boynuna taktı.

Cirit atmada altın ve gümüş madalya Türkiye'nin

Konya'da düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları'nda atletizm yarışlarının üçüncü gününde Türk sporcular, 1 altın ve 1 gümüş olmak üzere 2 madalya aldı. Konya Atletizm Pisti'ndeki kadınlar cirit atma finalinde Esra Türkmen 57.46 metrelik atışıyla altın, Eda Tuğsuz ise 56.59 metrelik atışıyla gümüş madalya kazandı. Milli sporcular, Türk bayrağıyla fotoğraf çektirdi.

İslam oyunlarında halter heyecanı dün başladı

Konya’da devam eden 5. İslami Dayanışma Oyunlarında halter branşında müsabakalar başladı. 54 Ülkeden 4200 sporcunun katılımı ile gerçekleşen organizasyonda Halter müsabakaları dün TÜYAP Fuar Merkezi'nde 15 Ağustos’a kadar devam edecek. Tüm hazırlıklarını tamamlayan Halter Milli takımlarında hedef tüm sıkletlerde madalya kazanmak. Halter müsabakalarının ilk gününde Kadınlar 45 kiloda Cansu Bektaş, 49 kiloda Duygu Alıcı-Şaziye Erdoğan ve erkeklerde 55 kiloda Muammer Şahin madalya mücadelesi verecek. Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü, Konya’daki organizasyonda güçlü ülkelerin yer aldığını belirterek, “Halter Federasyonu olarak öncelikle Konya’ya gelen sporcularımıza başarılar diliyoruz. Takımlarımız bu organizasyona hazır. Biz ekip olarak hazırız. Kendi evimizde ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz” diye konuştu.

Hatice Kübra İlgün’den gümüş madalya

Konya’da gerçekleştirilen 5. İslami Dayanışma Oyunları’nda Bursa Büyükşehir Belediyesporlu milli taekwondocu Hatice Kübra İlgün, ikinci olarak gümüş madalya kazandı. Tokyo 2020’de üçüncü olarak Bursa’ya ilk Olimpiyat madalyasını kazandıran Bursa Büyükşehir Belediyesporlu taekwondocu, Konya’da gerçekleştirilen organizasyonda da madalyayı es geçmedi. Mayıs ayında Avrupa, Temmuz ayında ise Akdeniz Oyunları şampiyonu olan Hatice Kübra İlgün, İslami Dayanışma Oyunları’nda 57 kiloda ilk turu maç yapmadan geçti. Organizasyonda çeyrek finalde Özbekistan’dan Madina Mirabzalova’yı mağlup eden Hatice Kübra İlgün, yarı finalde İran’dan Nastaran Valizadeh ile karşılaştı. Rakibiyle oynadığı maçtan da galibiyetle ayrılan Bursa Büyükşehir Belediyesporlu milli taekwondocu, Fas’tan Nada Laaraj karşısında şanssız bir yenilgi alınca 5. İslami Dayanışma Oyunları’nı ikinci olarak gümüş madalyayla tamamladı.

Milli Takım Azerbaycan'ı mağlup etti!

A Milli Erkek Hentbol Takımı, 5. İslami Dayanışma Oyunları B Grubu ikinci maçında Azerbaycan'ı 29-19 skorla mağlup etti. Konya Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu'nda oynanan maçın ilk yarısını Milli Takım 11-9 önde kapadı. Ay-yıldızlılar grupta oynadığı ilk maçta İran'a 26-20 mağlup olmuştu. Grupta 12 Ağustos Cuma günü İran ile Azerbaycan arasında oynanacak son karşılaşma ile yarı finale yükselecek takımlar belli olacak.

Anadolu Üniversiteli taekwondocu gümüş madalya kazandı

Beşincisi Konya'da düzenlenen İslami Dayanışma Oyunları'nda Anadolu Üniversitesi öğrencisi Deniz Dağdelen, taekwondoda ikinci olarak gümüş madalyanın sahibi oldu. İslami Dayanışma Oyunları'nın beşincisi 09 - 18 Ağustos 2022 tarihleri arasında Konya'da düzenleniyor. Oyunlara Türkiye dahil 56 ülkeden yaklaşık 3 bin sporcu katılım gösterirken, Anadolu Üniversitesi öğrencisi büyük bir başarıya imza atmayı başararak Türkiye'yi ve üniversiteyi gururlandırdı. Selçuk Üniversitesi 19 Mayıs Spor Salonu'nda kadınlar 53 ve 57 kilo, erkeklerde de 54 ve 58 kiloda madalyalar sahiplerini buldu. 5. İslami Dayanışma Oyunları'nda Anadolu Üniversiteli sporcu Deniz Dağdelen büyük başarı göstererek ikincilik elde etti. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Spor Yönetimi Programı 1. sınıf öğrencisi Deniz Dağdelen, finalde Nijer'den Amadou Maharan'la karşılaştı. 54 kilogramda mücadele eden Anadolu Üniversiteli taekwondocu finalde ikinci olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

 

Bakmadan Geçme