Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali Başladı

Dünyadan ve Türkiye'den Türkçe tiyatro yapan grupları 14'üncü kez sanatseverlerle buluşturan Devlet Tiyatroları Konya 'Bin Nefes Bir Ses' Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali kortej yürüyüşü ile başladı.

Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Anıt meydanında başlayan yürüyüş Konya Valiliği’nde son buldu. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı haftalık etkinliklerinde zenginleştiren Festival kortejini Valilik Binası önünde karşılayan Vali Vahdettin Özkan; Devlet Tiyatroları misafir tiyatro ekip temsilcileri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Vali Özkan, Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı gösterisinin ardından Devlet Tiyatroları Genel Müdür Yardımcısı Hüsnü Emre Başer, Başrejisör Bengisu Gürbüzer Doğru, Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Yaşar Özboz ve Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali kapsamında misafir ülkelerin temsilcilerini makamında misafir etti.

Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festival ekibini misafir etmekten büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Özkan; ‘‘Türk Dünyası arasında köprü kurma; sanat faaliyetleri vasıtasıyla olunca daha da kıymet alıyor. Bin Nefes Bir Ses’i Konya da buluşturduğu için Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Türk dünyasından, gönül dünyasından teşrif eden bütün sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Sanatlarıyla bütün insanlara dokunarak kültürümüzü ve geleneğimizi gelecek nesillere aktarmada çok önemli bir misyonu ifa ediyorsunuz. Bizler de bundan istifade edeceğiz. Kültür ve tarih açısından zengin bir şehir olan Konya, 200 yıl Selçuklu ‘ya başkentlik yapmıştır. Selçuklu'ya ait birçok eseri ilimizde görebilirsiniz. Ayrıca Mevlâna Celaleddin-i Rumi ve birçok âlim, ârif vardır. Bunlar ilim ve irfanlarıyla bütün kültürlere, bütün inançlara ve bütün dünyaya hitap etmişlerdir. Sanat ve kültürel değerler bizim için en kıymetlisidir. Bunun hep beraber kıymetini bileceğiz.’’ şeklinde konuştu.

Türkiye’den 2, yurtdışından 6 olmak üzere toplam 8 farklı oyun ve 11 temsil ile seyirci karşısına çıkacak olan “Konya 14. Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali” 20-30 Mayıs 2022 tarihleri arasında İlimizde tiyatroseverlerle buluşacak. ŞEYMA BIYIKLI

til.jpg

Bakmadan Geçme