• Haberler
  • Keşfet
  • TÜRKER İNANOĞLU KİMDİR? Cennet Mahallesi'nin yapımcısı Türker İnanoğlu kimdir? Türker İnanoğlu öldü mü? Türker İnanoğlu neden öldü?

TÜRKER İNANOĞLU KİMDİR? Cennet Mahallesi'nin yapımcısı Türker İnanoğlu kimdir? Türker İnanoğlu öldü mü? Türker İnanoğlu neden öldü?

TÜRKER İNANOĞLU KİMDİR? 'Cennet Mahallesi', 'Arka Sokaklar', 'Akasya Durağı' gibi birçok dizi ve filmin yapımcılığını yapan Türker İnanoğlu kimdir? Türker İnanoğlu öldü mü? Türker İnanoğlu neden öldü? Türker İnanoğlu kaç yaşında öldü? Türker İnanoğlu eşi kimdir? İşte detaylar...

TÜRKER İNANOĞLU KİMDİR? Cennet Mahallesi'nin yapımcısı Türker İnanoğlu kimdir? Türker İnanoğlu öldü mü? Türker İnanoğlu neden öldü?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TÜRKER İNANOĞLU KİMDİR? Yeşilçam’ın ve televizyon tarihinin unutulmaz dizilerinin yapımcısı Türker İnanoğu kimdir? Türker İnanoğlu öldü mü? Türker İnanoğlu neden öldü? Türker İnanoğlu kaç yaşında öldü? Türker İnanoğlu eşi kimdir? İşte detaylar...  

TÜRKER İNANOĞLU KİMDİR? 

Türker İnanoğlu, 1936 yılında Karabük’te doğdu. 1957 yılında Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu'nda öğrenci olduğu zamanlarda yönetmen yardımcısı olarak sinema alanına girdi. 

Türker İnanoğlu, Ömer Lütfi Akad ve Nişan Hançer gibi ünlü yönetmenlere asistanlık yaptı. İnanoğlu, 1959 yılında ‘Senden Ayrı Yaşayamam’ filmi ile yönetmenlik kariyerine ilk adımı attı.  

Türker İnanoğlu, kendi film yapım şirketi olan Erler Film’i 1960 yılında kurdu.  

Türker İnanoğlu, kısa süre birçok filmin yapımcılığını ve yönetmenliğini yaptı. Ayrıca, 1979 yılında kurduğu Ulusal Video Film AŞ ile Türkiye'yi video ile tanıştırdı. Türkiye'de ilk kez video kaset dağıtımı başlatarak çığır açtı. 

İnanoğlu daha sonra 1985'te Ulusal Radyo Televizyon adında televizyon stüdyosunu kurarak burada çok sayıda televizyon yapımına imzasını attı. 

İnanoğlu, TRT başlattığı ‘İcraatın İçinden’ programı ile Türk siyasi tarihi ve Türkiye televizyonculuk tarihinde önemli yer edindi. Yayınladığı programa dönemin başbakanı Turgut Özal ayda bir katılarak kamuoyuna hükümetin icraatını anlattı. 

Türker İnanoğlu, 1994 yılında Türkiye’nin ilk özel kanallarından olan ATV’i kurdu. Beyoğlu'nda Atlas Sineması, Şişli'de Kent Sineması ve Kavacık'ta Boğaziçi Sinemaları'nın sahibi olan İnanoğlu, 2005'te Türker İnanoğlu Maslak Show Center'ı (TİM) açtı. 

Kariyeri boyunca 84 film ve dizinin yapımcılığını yapan İnanoğlu, bu yapımların 71’inde yönetmenlik yaptı.  

İnaoğlu, ‘Zübük’, ‘Arabesk’, ‘Kanlı Para’, ‘Kara Murat: Fatih'in Fedaisi’, ‘Talih Kuşu’, ‘Vurgun’, ‘Veda’, ‘Fadime’, ‘Hafız Yusuf Efendi’, ‘Yumurcak’, ‘Keriz’, ‘Ömerçip’, ‘İki Esir’, ‘Cennet Mahallesi’, ‘Arka Sokaklar’, ‘Akasya Durağı’ gibi eserlerin yapımcısıdır.  

Türker İnanoğlu, oyuncu Filiz Akın'la yaptığı evlilikten İlker İnanoğlu dünyaya geldi. Filiz Akın'dan ayrıldıktan sonra 1974 yılında Gülşen Bubikoğlu ile evlendi ve bu evlilikten Zeynep isminde bir kızı oldu. 

Bakmadan Geçme