• Haberler
  • Keşfet
  • Türkiye'de görüntülenen çift başlı yılan korkuttu! Peki çift başlı yılan zehirli mi?

Türkiye'de görüntülenen çift başlı yılan korkuttu! Peki çift başlı yılan zehirli mi?

Trabzon'da görüntülen çift başlı yılan kısa sürede gündem oldu. Peki çiftli yılanın özelliği nedir? İşte detaylar…

Türkiye'de görüntülenen çift başlı yılan korkuttu! Peki çift başlı yılan zehirli mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Trabzon’da bir çift evinin önünde çift başlı yılan olduğunu görünce yılanı görüntülemeye başladılar. Görüntülerin sosyal medya hesaplarından yayınlanmasından ardından, çift başlı yılan gündem olurken, birçok kişi çift başlı yılanı sorgulamaya başladı. Peki çift başlı yılan nedir? Diğer yılanlara oranla çift başlı yılanın farklı özelliği var mıdır? İşte haberden detaylar… 

 

Türkiye'de görüntülenen çift başlı yılan korkuttu! Peki çift başlı yılan zehirli mi?


ÇİFT BAŞLI YILAN NEDEN OLUŞUR? 


Göründükten sonra merak konusu olan çift başlı yılan, genel olarak embriyonun eksik bölünmesinden kaynaklanan bir neden dolayı oluştuğu biliniyor. İşte çift başlı yılanın oluşma nedeni…


İki başlı sürüngen, ya çift başlı yılan, bir embriyonun eksik bölünmesinden kaynaklanan bisefali olarak bilinen bir fenomenin sonucu olarak oluşur.  Bu süreç aynı zamanda insanlarda da yapışık ikizlere yol açar.  Ancak yılanlar ve kaplumbağalarda daha çok iki başlılığa yol açıyor. 


ÇİFT BAŞLI YILAN ZEHİRLİ Mİ?

Çift başlı yılanın görüntülenmesinden sonra birçok kişi ise yılanın zararlı olup olmadığını sorgulamaya koyuldu. Peki çift başlı yılan zehirli mi? 


Uzmanlara göre, bu yılan türünün anatomisini incelendiğinde iki başın da zehirli ısırık kapasitesine sahip olabileceği bilgisi paylaşıldı.

Bakmadan Geçme