Türkiye'de Son Depremler: Aralarında Konya da Var

Ülke genelinde meydana gelen depremler vatandaşları tedirgin ediyor. Aralarında Konya'nın da bulunduğu bir çok ilde yaşanan depremler korkuttu.

Türkiye'de Son Depremler: Aralarında Konya da Var
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'de son birkaç saat içinde birçok ilde meydana gelen depremler, vatandaşları endişelendiriyor.

Hakimiyet Gazetesi’nin Kandilli Rasathanesi’nden derlediği verilere göre; özellikle Marmara Bölgesi'nde bir dizi deprem yaşandı.

Yalova il merkezi olan Çınarcık açıklarında meydana gelen depremler, halk arasında paniğe yol açtı. En son yaşanan sarsıntı, 18 Aralık 2023 tarihinde saat 12:57'de, Richter ölçeğine göre 2.0 büyüklüğünde kaydedildi.

Aynı gün içinde Bursa'nın Orhangazi ilçesi, Kahramanmaraş, Mardin, Konya, Elazığ, Adana, Sivas, Malatya gibi birçok ilde de deprem aktivitesi gözlemlendi. En büyük sarsıntı, 18 Aralık 2023 saat 09:07'de Malatya'nın Yesilyurt ilçesinde meydana geldi ve 3.1 büyüklüğündeydi.

Uzmanlar, bu art arda yaşanan depremlerin doğal bir süreç olduğunu belirtirken, vatandaşların deprem bilincini artırmaları ve gerekli önlemleri almaları konusunda uyardı. Uzmanlar, depremlere karşı hazırlıklı olmak, afet anında can kayıplarını minimize etmede önemli bir rol oynadığını ifade etti.

Bakmadan Geçme