Türkiye Ermenistan'a hava sahasını kapattı

Türkiye, Ermenistan devletinin diktiği Nemesis anıtının şehit olan diplomatlara, 1920'lerde Azerbaycanlı vatandaşları öldüren terör örgütlerini yüceltmek için yapıldığını belirterek hava sahasını Ermenistan'a kapattı.

Katıldığı bir televizyon programında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

 Ermenistan’ın diktiği Nemesis anıtının şehitlere saygısızlık olduğunu dile getiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Diktikleri anıt bizim diplomatlarımızı şehit eden terör örgütlerini, teröristleri, 1920'lerde Azerbaycanlı kardeşlerimizi ve bizim vatandaşlarımızı şehit eden terör örgütlerini yüceltmek için yaptılar. Dolayısıyla güvenlik kurumlarından sonra en çok şehit vermiş bir kurumun, Dışişleri Bakanlığının başında bakan olarak benim bunu kabul etmem mümkün değil." şeklinde konuştu.

“ERMENİSTAN’A HAVA SAHAMIZI KAPATTIK”
Ermenistan’ın iyi niyetli olmadığını Vurgulayan Mevlüt Çavuşoğlu, “Anıtı belediye yaptı, bizim yetkimiz yok" gibi açıklamalarını da samimi ve doğru bulmadığını kaydederek "Dolayısıyla iyi niyetli olmadıklarını da gösteriyorlar. Bu iyi niyet karşısında tabi ben elim kolum bağlı duracak değilim. Ermenistan uçaklarına, bizim üzerimizden birçok yere uçmaya başlamışlardı, hava sahamızı da kapattık. Eğer bunu devam ettirirlerse de başka tedbirler de alırız.” ifadelerine yer verdi. 

“İLAVE TEDBİRLERDE ALACAĞIZ”
Türkiye’nin bu durum kabul edemeyeceğini ifade eden Çavuşoğlu, “Bir tek Ermenistan Meclis Başkanı KEİPA toplantısı için Türkiye'ye gelecek ona izin verdik çünkü bu bir uluslararası toplantı, bu bir istisnadır. Ama onun dışında VIP uçuşlar dahil uçuşlara da izin vermeyeceğiz. Eğer devam ettirirlerse, bunu kaldırmazlarsa bu sefer ilave tedbirler de alacağız. Bizim bunu kabul etmemiz mümkün değil, iyi niyetli olmadıklarını da net bir şekilde görmüş olduk. Hiç kimse kusura bakmasın.” dedi.


 

Bakmadan Geçme