Türkiye Gazze'ye 42 bin ton insani yardım ulaştırdı

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Gazze'ye yönelik insani yardımlarının ulaştığı miktarı açıkladı. Bakanlık tarafından yapılan paylaşıma göre, Türkiye Gazze'ye 42 bin ton insani yardım ulaştırdı.

Türkiye Gazze'ye 42 bin ton insani yardım ulaştırdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Gazze'ye yönelik insani yardımlarının ulaştığı miktarı açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan paylaşıma göre, Türkiye'nin Gazze'ye ulaştırdığı insani yardımların toplamda 42 bin tona ulaştığı belirtildi. Bu miktarla birlikte Türkiye, Gazze'ye en fazla yardım sağlayan ikinci ülke konumunu koruyor. Paylaşımda ayrıca, Türkiye'nin toplam yardımların yüzde 23'ünü sağladığı da vurgulandı.

Her hafta ortalama 127 ton içme suyunun Türkiye'den Mısır üzerinden Gazze'ye ulaştırıldığı bilgisine de yer verildi. Ayrıca, 400'den fazla Gazzeli hasta ve yaralının Türkiye'de tedavi gördüğü ve tedavilerinin devam ettiği bildirildi.

Paylaşımda, Türkiye'nin Gazze ve Filistinli kardeşlerinin yanında olmaya devam edeceği vurgulandı. Türkiye'nin Gazze'ye yönelik insani yardımlarının devam edeceği belirtilirken, bu yardımların sadece maddi değil aynı zamanda insani yardımların da kapsamlı olduğu ifade edildi.

Bakmadan Geçme