Türkiye Gündemi: 12 Ocak 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ege Bölgesi'nde çeşitli açılış ve temel atma törenlerine katılacak. Aile Bakanı Göktaş, 100. Yıl Sivil Toplum Vizyon Çalıştayı'na katılacak. TÜİK Kasım 2023 dönemi perakende satış, ciro ve dış ticaret endekslerini açıklayacak. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Fatih Camisi'nde cuma namazını kıldıracak. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TRT Akademi Tanıtım Programı'na katılacak.

Türkiye’de bugün hareketli bir gündem var. İşte gündem başlıkları ve ayrıntıları...

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, EGE BÖLGESİ'NDE ÇEŞİTLİ ZİYARETLERDE BULUNACAK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, bugün Ege Bölgesi'nde çeşitli etkinliklere katılmak üzere ziyaretlerde bulunacak. Sabah saatlerinde muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir kahvaltıda bir araya gelecek olan Özgür Özel, daha sonra Turgutlu Belediyesi Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni'ne katılacak. Programına Turgutlu Belediyesi ve CHP Turgutlu İlçe Başkanlığı ziyareti ile devam edecek olan Özel, ardından Akhisar Belediyesi Cumartesi Pazarı ve Yaşam Alanı Toplu Açılış Töreni'ne iştirak edecek. Son olarak, CHP Akhisar İlçe Başkanlığına ve Akhisar Belediyesine ziyaretlerde bulunacak.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI GÖKTAŞ, SİVİL TOPLUM ÇALIŞTAYI VE ŞEHİT ANMA PROGRAMINA KATILACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bugün 100. Yıl Sivil Toplum Vizyon Çalıştayı'na ve Sancaktepe'deki "Şehitlerimizi Anma Programı"na katılacak.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI TEKİN, TOKAT'TA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERE İŞTİRAK EDECEK

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bugün Tokat'ta çeşitli etkinliklere katılacak. Bakan Tekin, Valiliği ziyaret edecek, İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na iştirak edecek ve Tokat Özel Eğitim Kampüsü Açılış Töreni'ne katılacak. Programı, belediye ve AK Parti İl Başkanlığı ziyaretleri ile devam edecek.

EKONOMİ VE FİNANS GÜNDEMİNDE BUGÜN

Türkiye İstatistik Kurumu, bugün Kasım 2023 dönemi perakende satış, ciro ve dış ticaret endekslerini açıklayacak. Ayrıca, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, kasım ayına ilişkin ödemeler dengesini duyuracak.

ULUSLARARASI ADALET DİVANI'NDA GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ VE İSRAİL DAVASI İZLENİYOR

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin, İsrail'in Gazze'deki fillerinin Soykırım Sözleşmesini ihlal ettiği gerekçesiyle Uluslararası Adalet Divanı'nda açtığı davanın, ihtiyati tedbir taleplerine ilişkin ikinci ve son gün duruşması bugün görülecek. Bu davada alınacak kararlar, bölgedeki gelişmeleri etkileyebilir.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ, CUMA NAMAZI İÇİN FATİH CAMİSİ'NDE

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bugün Fatih Camisi'nde hutbe irat edecek ve cuma namazını kıldıracak.

CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN, TRT AKADEMİ TANITIM PROGRAMI'NA KATILACAK

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki TRT Akademi Tanıtım Programı'na katılarak bir konuşma yapacak.

ANADOLU EFES, THY AVRUPA LİGİ'NDE BOLOGNA İLE KARŞILAŞACAK

THY Avrupa Ligi'nin 21. haftasında Anadolu Efes, İtalya'nın Virtus Segafredo Bologna ekibini konuk edecek.

Trendyol 1. Lig'de Sakaryaspor-Göztepe Maçıyla Start Verilecek

Trendyol 1. Lig'in 18. haftası, Sakaryaspor-Göztepe maçıyla başlayacak. Futbolseverler, bu karşılaşmayı heyecanla bekliyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme