• Haberler
  • Spor
  • Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu'nda binlerce sporcu yarışıyor

Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu'nda binlerce sporcu yarışıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu başladı 10 ve 21 kilometre kategorilerinde 68'i elit atlet olmak üzere yaklaşık 14 bin sporcu yarışıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu başladı. Dünyanın en prestijli yarı maratonları arasında gösterilen bu etkinlik, 10 kilometre ve 21 kilometre kategorilerinde koşuluyor. Yarışa, 68'i elit atlet olmak üzere yaklaşık 14 bin sporcu katılıyor.

Yenikapı Miting Alanı'ndan başlayan yarı maraton parkuru, atletlere muhteşem bir İstanbul manzarası sunuyor. Sporcular, sahil yolunu takip ederek Kennedy Caddesi boyunca Kumkapı, Cankurtaran, Çatladıkapı, Sarayburnu ve Sirkeci ışıklarını geçtikten sonra Eminönü'nden Karaköy istikametine yöneliyorlar. Galata Köprüsü'nü geçtikten sonra dönüş yapacak olan sporcular, Eminönü, Unkapanı, Cibali ve Abdülezelpaşa Caddesi'ni takip ederek Haliç Köprüsü'ne ulaşıyorlar. Ardından Fatih ilçe sınırından dönüş yaparak aynı güzergahta Yenikapı'ya geri dönüyorlar.

Bu yılki organizasyona 72 farklı ülkeden yaklaşık 14 bin sporcu katılırken, elit atlet kategorisinde ise 34 farklı ülkeden 47 erkek ve 21 kadın olmak üzere toplam 68 sporcu yer alıyor. 

AA

Bakmadan Geçme