Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Gezeravcı, Selçuk Üniversitesi'nde öğrencilerle buluştu

Selçuk Üniversitesi'ni ziyaret eden Alper Gezeravcı öğrencilerle buluştu. Alparslan Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konferansa Konya Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Metin Aksoy katılım sağladı. 

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Gezeravcı, Selçuk Üniversitesi'nde öğrencilerle buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uzay yolculuğunu başarıyla gerçekleştiren Alper Gezeravcı, 81 ili ziyaret edeceğini söyledi, ilk durağı ise Selçuk Üniversitesi oldu. Öğle saatlerinde başlayan konferansa, üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşmasına başlayan Rektör Metin Aksoy,  "İlk defa bir üniversitede deneyim paylaşımı olacak, bu anlamda da kendimizi özel ve değerli hissediyoruz." dedi.  

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Gezeravcı, Selçuk Üniversitesi'nde öğrencilerle buluştu

Metin Aksoy’dan sonra konuşmasına başlayan, Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Yapılan bütün bu projeleri, programları biz Türkiye’nin istikbali için hazırlıyor ve Türk bilim insanlarıyla, Türk teknisyenleriyle kendi insan kaynağımızla, işte sizin gibi genç kardeşlerimizle birlikte hayata geçiriyoruz.” ifadelerini kullanarak sözü Alper Gezeravcı’ya bıraktı.

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Gezeravcı, Selçuk Üniversitesi'nde öğrencilerle buluştu

Alper Gezeravcı konuşmasına bu yolculuğun nasıl gerçekleştiğini anlatarak başladı. Gezeravcı, programa bir gece yarısı Sayın Cumhurbaşkanı’nın Milli Uzay Programı kapsamında, bir Türk astronotun uzaya gönderileceğini duyurmasıyla dahil olduğunu belirtti. 

Gezeravcı, "Yapılan bu başlangıç yolunda tereddütsüz, kuşkusuz istediğiniz şekilde yürüme şansınız var. Bundan sonra yolumuz açık, bundan sonra atacağınız hiçbir adımda tereddüt yaşamanıza hiç gerek yok, devletimiz güçlü iradesini şu anda, hakettiğimiz  tüm alanlarda ilerlememiz yönünde işe koyulmuş vaziyette." İfadelerini kullandı. 

Konuşmasını soru-cevap şeklinde devam eden Gezeravcı öğrencilerin sorularını ciddiyetle cevapladı. Uzaya tekrardan çıkmak gibi bir projelerinin olup olmadığını soran öğrenciye Gezeravcı, "Gönülden geçen, benim tekrar gitmem yerine bir çok vatandaşımızın sayıyı arttıracak şekilde gitmesi. Ben bu günlere devletimin imkanlarıyla geldim, devletimin bana sunmuş olduğu eğitim imkanları olmasa bu günleri göremezdim. Dolayısıyla boynumuzun borcu devletimizin emrindeyiz, nasıl uygun görürlerse o şekilde hareket edeceğiz. Ama gönlümden geçen diğer vatandaşlarımızın da benim tecrübe ettiklerimi, tecrübe etmesi." ifadelerini kullanarak konuşmasını bitirdi.

Metin Aksoy’un, Alper Gezeravcı’ya plaket taktim etmesinin ardından konferans sonlandı.

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Gezeravcı, Selçuk Üniversitesi'nde öğrencilerle buluştu

 


 

Özel Haber
Yorumlar 3
Hüseyin 24 Şubat 2024 07:18

Harika bir haber! Böyle bir misafiri üniversitemizde ağırlamak gurur verici. Haberi ilk elden yayınlayan bir gazete olduğunuz için teşekkürler.

Hakan Kılınç 23 Şubat 2024 20:37

Türkiye için önemli olan bu gelişmenin üniversite öğrencileriyle paylaşılması ve onların bir araya geldiği bir konferansın oluşturulması sevindirdi :)

Emir 23 Şubat 2024 12:55

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın Üniversitesimize gelmesi bizi çok gururlandırdı. Bunun haberinin de yapılması beni çok mutlu etti. Çok güzel bir haber olmuş. Teşekkürler

Bakmadan Geçme