Türkiye Selçukluları Konya Hanedan Türbesi'ndeki Naaşların Tanzimi Projesi İçin Panel Düzenlendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle gerçekleşen Türkiye Selçukluları Konya Hanedan Türbesi'ndeki Naaşların Tanzimi Projesi, tarihi mirasımıza ışık tutuyor.

Türkiye Selçukluları Konya Hanedan Türbesi'ndeki Naaşların Tanzimi Projesi İçin Panel Düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde hayata geçirilen "Türkiye Selçukluları Konya Hanedan Türbesindeki Naaşların Tanzimi Projesi" kapsamında düzenlenen panel, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın ev sahipliğinde gerçekleşti.
Panelde konuşan Başkan Altay, proje sayesinde Selçuklu Hanedanı'nın son istirahatgahı olan Konya Hanedan Türbesi'ndeki naaşların tanzimi ile önemli bir çalışmanın hayata geçirildiğini belirtti. "Bu çalışma sonucunda Sultanlarımızı çok daha iyi tanıyoruz" diyen Başkan Altay, projenin Konya'nın tarihine ve kültürüne ışık tutacağını vurguladı.
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan da yaptığı konuşmada, proje kapsamında tarih ve ecdada saygı konusunda önemli bir bilimsel çalışmanın gerçekleştirildiğini ifade etti. Alparslan, proje sürecinin Cumhurbaşkanı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından yakından takip edildiğini ve önemli bir bilimsel çalışma ile tarihî mirasın korunmasına katkı sağlandığını belirtti.
Panelde ayrıca, Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şerafettin Demirci'nin projenin adli tıp açısından önemini anlattığı bir konuşma yapıldı. Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy ve MHP Genel Başkan Başdanışmanı Ruhi Ersoy'un da konuşmacı olarak yer aldığı etkinlikte, Türkiye Selçukluları Konya Hanedan Türbesindeki Naaşların Tanzimi Projesi'nin aşamaları ve elde edilen bilgilerin değerlendirildiği bir panel gerçekleştirildi.
Panelin ardından katılımcılar, Darü’l Mülk Sergi Sarayı'nda yer alan "Türkiye Selçuklu Hanedan Sergisi"ni ziyaret etti. Proje kapsamında, Konya Sultanlar Türbesi'nde metfun 12 Selçuklu Sultanının naaşları bilimsel çalışmalarla yeniden düzenlenerek, silikon heykellere dönüştürüldü ve bu eserler Darü’l Mülk Sergi Sarayı'nda sergilenmeye başlandı. Panel, Türk-İslam medeniyetinin önemli bir eseri olarak görülen proje ile ilgili yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi.
 

Bakmadan Geçme