Türkiye terör örgütü YPG'ye süre verdi!

Suriye'nin kuzeyine olası kara harekatı için terör örgütü PKK/PYD/YPG/SDG'ye süre verildiğini belirten Türk yetkililer, Rusya'nın operasyon öncesinde Ukrayna savaşıyla ilgili bazı bartlar belirledi. ABD'nin SDG teklifi ise veto yedi.

Türkiye terör örgütü YPG'ye süre verdi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin kuzeyine düzenlediği hava harekatıyla ilgili Al Jazeera'ye konuşan Türk yetkililer, kara harekatı için de ABD ve Rusya ile temaslarda bulunulduğunu belirtti.

Yetkililer, ABD ve Rusya'ya süre konusunu ilettiklerini söyleyerek, "SDG ve YPG'ye Menbiç, Tel Rıfat ve Ayn el Arab'dan çekilmeleri için süre verildi. Süreyi uzatmayacağız. SDG/YPG oradan çekilmezse, kara harekatı başlayacak" ifadelerini kullandı.

"RUSYA ŞARTLARINI BELİRLEDİ, HAREKATI KOLAYLAŞTIRACAK"

Al Jazeera'nin haberine göre Türk yetkililer, Rusya'nın Ukrayna konusunda şartlar sunduğunu, şartların kabul edilmesi halinde TSK'nın Tel Rıfat ve Ayn el Arab bölgelerine girişini "kolaylaştıracağını" belirtti:

"Rusya, Ukrayna ile ilgili şartlarını belirledi ve Türk tarafına iletti. Bunun karşılığında Rusya, Türkiye'ye Suriye'nin kuzeyinde siyasi ve askeri tavizler vermeyi kabul etti. Özellikle YPG/SDG teröristlerinin yer aldığı Ayn el Arab ve Halep kırsalındaki Tel Rıfat bölgelerindeki engeller kaldırılacak, Türk askerinin harekatı kolaylaştırılacak."

ABD'NİN SDG TEKLİFİNE VETO

Haberde, Amerikalı yetkililerin Türkiye'ye, terör örgütü Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) yeniden yapılandırılmasını; Menbiç, Tel Rıfat ve Ayn el Arab'ın yönetiminde Arap unsuruna daha fazla rol verilmesini önerdiği aktarıldı. Kaynaklara göre; Türkiye bu öneriye sıcak bakmadı.

Bakmadan Geçme