Türkiye'den Suriye ve Kuzey Irak'a hava harekatı!

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye ve Kuzey Irak'a 'Pençe Kılıç' hava harekatı başlattı. MSB'den yapılan açıklamada, 'Hesap zamanı! Alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor!' ifadeleri kullanıldı.

Türkiye'den Suriye ve Kuzey Irak'a hava harekatı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye ve Kuzey Irak'a hava harekatı başlattı. TSK, terör örgütlerine yönelik operasyon düzenliyor. Suriye ve Irak'ta terör hedefleri vuruluyor.

Milli Savunma Bakanlığının (MSB) sosyal medya hesabından "Hesap zamanı! Alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor!" paylaşımı yapıldı.

Paylaşımda, bir Türk savaş uçağının pistten kalkış anına ilişkin fotoğrafa da yer verildi.

MSB'DEN YENİ AÇIKLAMA: PENÇE-KILIÇ HAVA HAREKATI

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan bölgelere "Pençe-Kılıç Hava Harekatı" yapıldığını bildirdi.

Bakanlıktan, gece saatlerinde gerçekleştirilen hava harekatına ilişkin yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"PKK/KCK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek; Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak, terörü kaynağında yok etmek maksadıyla; Birleşmiş Milletler Antlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından ülkemize saldırılarda üs olarak kullanılan bölgelere Pençe-Kılıç Hava Harekatı icra edilmiştir."

SURİYE HAVA SAHASI DA KULLANILIYOR

NTV'de yer alan habere göre; Harekatta Suriye hava sahasının da kullanıldığı bildirildi. Rusya'nın kontrolündeki Suriye hava sahası, yıllar sonra ilk kez Türk savaş uçaklarına açıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hava ağırlıklı icra ettiği, karadan da topçu desteğinin verildiği öğrenildi. İlk gelen bilgilere göre, hava operasyonunda Kobani, Tel Rıfat ve Şengal bölgelerindeki terör hedeflerinin vurulduğu belirtildi.

"100'ÜN ÜZERİNDE HEDEF VURULDU"

TRT HABER Muhabiri Sertaç Aksan, Türk savaş uçaklarının, S/İHA’ların yaptığı işaretleme sonrası aralarında kritik öneme sahip olanların da bulunduğu 100’ün üzerinde hedefi vurduğunu bildirdi. Örgüt üyelerinin Türkiye’ye geçişte kullandığı alanların da vurulduğu belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, bu gece Suriye ve Irak’ta bulunan yaklaşık 15 bölgeye hava harekatı gerçekleştirdi. Operasyonda 50'nin üzerinde F-16, 20'nin üzerinde de SİHA'nın kullanıldığı gelen bilgiler arasında.

HEDEFLER TEK TEK İMHA EDİLİYOR

İran-Irak sınırında yer alan Kandil dağı bölgesi ile Sincar'da tespit edilen PKK hedefleri, gece operasyon yapabilme kabiliyeti olan Diyarbakır 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı'na bağlı 181'inci Filo ve 182'in filodan kalkan F-16 ile F-4'ler tarafından lazer güdümlü milli füzelerle imha edildi. Uçakların vurduğu noktalarda şiddetli patlamaların olduğu belirtildi. Aralarında sözde yönetici kadrosunda olan çok sayıda teröristin bulunduğu belirtildi

"TERÖRİSTLER SALDIRININ HESABINI MİSLİYLE ÖDEYECEK!"

Milli Savunma Bakanlığı, İstiklal'deki terör saldırısının ardından 15 Kasım'da yaptığı açıklamada, "Terörün en acımasız yöntemini kullanarak İstanbul'da masum sivilleri hedef alan teröristler bu saldırının bedelini misliyle ödeyecekler! Bu ülkeden de bu coğrafyadan da yok olup gidecekler!" demişti.

MSB, "Kahraman Mehmetçiğin karşısına çıkmaya cesaret edemeyen; Zap'ta, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde iyice köşeye sıkışan, Mehmetçiğin nefesini her an ensesinde hisseden ve alçaklıkta sınır tanımadığını birçok kez tüm dünyaya gösteren, azılı bir terör örgütü olan PKK/YPG başta olmak üzere terör örgütlerinin insanlık düşmanı, halk düşmanı olduğunu görmemekte ısrar edenler var." ifadelerini kullanmıştı.

Bakmadan Geçme