• Haberler
  • Türkiye
  • Türkiye'nin gündemindeki soru cevabını buldu! 11 günlük tatil ilan edilmedi ama 9 gün cepte

Türkiye'nin gündemindeki soru cevabını buldu! 11 günlük tatil ilan edilmedi ama 9 gün cepte

Kurban Bayramı tatili süresi ve turizm sezonuna ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin gündemindeki soru cevabını buldu! 11 günlük tatil ilan edilmedi ama 9 gün cepte
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında saat 17.10'da toplandı. Beştepe'deki toplantı 1 saat 50 dakika sürdü.

Toplantı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, birçok konuda önemli açıklamalar yaptı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

  • Virüsün yeni varyantları dünyayı tehdit ediyor. Biz hem sağlık sistemimizin gücü hem aşılama oranlarımızla nispeten iyi bir noktadayız.  Aşılamanın nispeten düşük olduğu yerler tehdit altına girebilir. Ciddi gayretler ve fedakarlıklarla elde ettiğimiz avantaja sahip çıkmak mecburiyetindeyiz.
  • Normalleşme ile birlikte üretim ve ihracatta bir yükseliş trendi başladı. Türk ekonomisini sadece döviz kuru, faiz, enflasyon parantezine sıkıştırmaya çalışıyorlar.
  • Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası yolunda diğer alanlarla birlikte ekonomide de emin adımlarla ilerliyoruz. 2023 hedefleri ve 2053 vizyonu Türkiye için tarihi bir kavşak noktasının ifadesidir. 
  • Ankara-Niğde Otoyolu'nda sürücülerimiz artık otomobilleri ile yüzde 20, minibüs, yolcu otobüsü, kamyon ve tırlarıyla yüzde 40 indirimli seyahat edebilecek.
  • Karayolları Genel Müdürlüğümüzün işletmesindeki otoyollar ve köprülerde bayram vesilesiyle uygulanacak ücretsiz geçişler cuma gece yarısı başlayacaktır.
  • Ülkemizin doğusuyla batısı, kuzeyiyle güneyi arasında hem hak ve özgürlükler hem temel hizmetler bakımından hiçbir fark kalmamıştır.

KADIKÖY'DE KİLİSEYE SAYGISIZLIK

İstanbul Kadıköy'de bir kilise duvarının üzerine çıkarılacak sergilenen saygısızlığı birliğime, beraberliğimize yönelik bir provokasyon olarak görüyorum. Bu konunun sonuna kadar takipçisi olacak. Böyle bir edepsizliği bizim kabullenmemiz mümkün değildir. 

TATİL KARARLARI

16 Temmuz Cuma günü akşamından 26 Temmuz Pazartesi gününe kadar Türkiye'de tatil ilan edildi.

Bakmadan Geçme