Türkiye'nin gururu oldu

Dünya THY ile uçtu. Türkiye'nin en değerli şirketlerinden birisi olan Türk Hava yolları normalleşme süreci, kargo faaliyetleri ve jeopolitik gelişmeler ışığında verdiği üçüncü çeyrek finansalında göz kamaştırdı.

Türkiye'nin gururu oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kovid-19 salgının en çok etkilendiği sektörlerin başında gelen havacılıkta normalleşme süreciyle 2020 salgın öncesi verilerini geride bıraktı. Pandemi başlangıcında yolcu sayıları düşmesine rağmen kargo faaliyetlerine giren ve bu anlamda Avrupa'da markalaşan THY, salgının izlerinin geride kaldığı son iki yılda kovid dönemindeki zararını hızla kapattı. 2022 yılının başında ise patlak veren Rusya- Ukrayna krizine rağmen ülkedeki kısmı seferberlik ilanı sonrası Rusya'dan diğer ülkelere hızla yolcu taşıyan THY karını arttırmayı başardı, uçaklarda yer kalmadı.

DÜNYANIN EN ÇOK ÜLKESİNE UÇAN HAVA YOLU

129 ülkede 288 uluslararası noktaya uçarak dünyanın en yüksek bağlantılı hava şirketi olan THY yeni bağlantı yolları öncesinde, piyasa beklentisinin üzerinde 27.1 milyar TL net kar açıkladı. Böylece 2022 9. çeyrek net karını yüzde 518 artırarak 38.4 milyar TL seviyesine yükseltti. Dünya markası THY, finansallarıyla borsada işlem gören hisse senedinde de yatırımcısının yüzünü güldürdü. Diğer yandan 2022'nin son çeyreğinde Avrupa'daki enerji krizi nedeniyle ülkesinde kalmak istemeyen yabancı turistlerin şirket için yeni hikaye olmasına kesin gözlü bakılıyor. (UFUK KENDİRCİ)

Bakmadan Geçme