Tutuklanan sahte avukatın ifadesi şaşırttı

Adana'da adliyede sahte avukatlık yaparken yakalanan ve tutuklanan şüpheli kadının önceki ilişkisinden ilham alarak avukatlık mesleğine yönelmesiyle ilgili detaylar ortaya çıktı.

Adana'da adliyede sahte avukatlık yaparken yakalanan ve tutuklanan şüpheli kadının ifadesinde, "Önceki sevgilim avukattı, ben de yanında katiplik yaptım. Avukatlığa özendim" dediği öğrenildi. 

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında Betül S. isimli kadının, avukat cübbesiyle adliyede ve mahkemelerin önünde sosyal medya paylaşımları yaptığı tespit edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte avukatı adliyede yakalayarak evinde arama yaptı ve sahte avukat kimliği, avukat cübbesi, ruhsatsız tabanca ile adli evraklar ele geçirildi. 

Betül S.'nin, kamu avukatı ve icra avukatı olarak tanıtıp dolandırdığı mağdurlardan 3 milyon lira aldığı iddia ediliyor.

Betül S., ağına düşürdüğü mağdurları icradan ucuz araba almak ve kamuya ait arazileri 49 yıllığına kiralamak vaadi ile dolandırdığı bildirildi. Betül S., mahkemece "nitelikli dolandırıcılık, kamu görevinin usulsüz olarak üstlenilmesi, özel işaret ve kıyafetlerin usulsüz kullanılması, resmi belgede sahtecilik" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bakmadan Geçme