Twitter'da yeni ifşa skandalı! Dosya ortaya çıktı

Tesla ve SpaceX'in CEO'su milyarder iş adamı Elon Musk, Twitter'ın iç yüzünü kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor. Twitter ifşalarının dokuzuncu dosyası da ortaya çıktı.

Twitter'da yeni ifşa skandalı! Dosya ortaya çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, Twitter'ın kirli çamaşırlarını ortaya dökmeye devam ediyor. Son olarak sosyal medya platformu Twitter'ın 9. ifşa dosyasında ortaya çıktı. Dosyada, Twitter'ın FBI dışındaki diğer istihbarat ve güvenlik kurumları ile ilişkileri detaylandırıldı.

TRT Haber'de yer alan habere göre, ABD'li ünlü işadamı Elon Musk, satın aldığı sosyal medya platformu Twitter'ın geçmişte ABD federal kurumları ile ilişkilerine dair ifşalarına devam ediyor. Dokuzuncu dosyada Twitter'ın Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) dışındaki diğer istihbarat ve güvenlik kurumları ile ilişkileri ayrıntılandırıldı.

Gazeteci Matt Taibi Twitter'ın eski yönetimine dair ifşaların 9'uncu dosyasını açıkladı. Son dosyada, Twitter ile "hükümet teşkilatları" arasındaki ilişkilerin ayrıntılarına yer verildi. Twitter ile neredeyse tüm hükümet kurumlarının ilişkisi olduğu bilgisi verildi. Twitter'a baskı yapan kurumlar arasında bu kez Merkezi Haber Alma Teşkilatı'nın (CIA) adı geçiyor.

Sosyal medya şirketinin, FBI, CIA ve Savunma Bakanlığı gibi kurumlardan gelen sayısız talepleri karşılamaya çalıştığı aktarıldı. Bunun için özel olarak kurulan ekipten, özellikle ülke içindeki hesapların yurt dışıyla bağlantılarının araştırılması istendi.

SOSYAL MEDYA KURUMLARI ABD HÜKÜMETİYLE BAĞLANTILI

"Yabancı Etkisi Görev Gücü" adı verilen söz konusu ekip, talepler doğrultusunda hesabın kullanıldığı bilgisayar verilerini, telefon numaralarını, hatta kullanıcı isimlerinin Rus adı olup olmadığını bile incelediler. Bu taleplerin özellikle 2020 Başkanlık seçimi öncesinde yoğunlaştığı görüldü. Twitter'ın yanı sıra Facebook, Yahoo, Cloudfare, Linkedin ve Wikimedia gibi internet şirketlerinin de devlet kurumlarıyla istihbarat paylaştığı belgelerde yer aldı.

Bakmadan Geçme