UCLG Başkanı Altay: 'Gazze'nin Acılarını En Yüksek Sesle Dile Getirmeliyiz'

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İsviçre'nin Cenevre şehrinde düzenlenen Küresel Göç Forumu'nda Türkiye'nin mültecilere yönelik insani yardımlarını anlattı. Altay, forumda yaptığı konuşmada, özellikle Gazze'de devam eden soykırıma vurgu yaparak, 'Dünyanın her yerindeki zulmü, insanların acı çekmesini önlemek ve sivillerin hayatlarını korumak için somut adımlar atmak tüm insanlık olarak ortak sorumluluğumuzdur' dedi.

UCLG Başkanı Altay: 'Gazze'nin Acılarını En Yüksek Sesle Dile Getirmeliyiz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İsviçre’nin Cenevre şehrinde düzenlenen Küresel Göç Forumu'nda Türkiye'nin mültecilere yönelik insani yardımlarını anlattı.

Altay, Küresel Göç Forumu'nda dünya genelindeki çeşitli sorunları ele alarak, barış ikliminin tesis edilmesi, çatışmaların son bulması, zorunlu göçe tabi tutulan insanların haklarının savunulması, iklim değişikliği, gıda krizi gibi konularda çözüm üretmeye yönelik çalışmalarını vurguladı.

Altay, forumda yaptığı konuşmada, özellikle Gazze'de devam eden soykırıma vurgu yaparak, "Dünyanın her yerindeki zulmü, insanların acı çekmesini önlemek ve sivillerin hayatlarını korumak için somut adımlar atmak tüm insanlık olarak ortak sorumluluğumuzdur" dedi.

Başkan Altay, "Ablukaya alınan, sığınacak yeri ve imkânı olmayan, tarifsiz acılar çeken Filistin ve özellikle Gazze halkının acılarını en çok ve en yüksek sesle biz dile getirmeliyiz" diyerek, dünya genelindeki zulmü ve insanların acı çekmesini önlemeyi vurguladı.

Gazze'de yaşanan soykırımı dünyaya duyurduklarını belirten Altay, "Dünya üzerindeki tüm mazlumların sesi olarak yaşadıkları sorunları ifade etmeye çalışıyoruz. Daha yaşanabilir bir dünya için çalışmaya ve Konya’mızı temsil etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme