UCLG Başkanı Altay, Latin Amerika Belediyelerine Seslendi: 'Daha Adil ve Daha Sürdürülebilir Şehirler İnşa Etme Vizyonumuzu Birlikte Gerçekleştirebiliriz'

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kosta Rika'da düzenlenen UCLG Yönetim Kurulu toplantısı kapsamında UCLG Latin Amerika Bölge Teşkilatının Yönetim Kurulu Toplantısı'na katıldı. Toplantıda, sadece UCLG Başkanı olarak değil, aynı zamanda Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı sıfatıyla da bulunan Altay, Latin Amerika belediyelerine önemli mesajlar verdi.

UCLG Başkanı Altay, Latin Amerika Belediyelerine Seslendi: 'Daha Adil ve Daha Sürdürülebilir Şehirler İnşa Etme Vizyonumuzu Birlikte Gerçekleştirebiliriz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kosta Rika’da düzenlenen UCLG Yönetim Kurulu toplantısı kapsamında UCLG Latin Amerika Bölge Teşkilatının Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı. Toplantıda, sadece UCLG Başkanı olarak değil, aynı zamanda Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı sıfatıyla da bulunan Altay, Latin Amerika belediyelerine önemli mesajlar verdi.

Başkan Altay, toplantıda yaptığı konuşmada, dünya genelinde yerel yönetimlerin karşılaştığı ortak zorluklara dikkat çekerek, "İmkânlar ve sınırlar değişse de yerel yönetimlerin tek ihtiyacı daha adil ve daha sürdürülebilir bir şehir inşa etmektir" dedi. Altay, FLACMA ve TDBB gibi teşkilatların faaliyet gösterdiği farklı coğrafyalarda bile yerel meselelerin benzerlik gösterdiğini vurguladı.

Başkan Altay'ın konuşması, belediye hareketinin birliğinin demokrasi, sosyal uyum ve adalet için önemine işaret ederek, "İnşa etmek için çok çalıştığımız uluslararası hukukun temellerine saygı duyulmasını sağlamalı ve bizi birbirimize bağlayan dayanışma ruhunu ve ortaklıklarımızı güçlendirmeye devam etmeliyiz" şeklinde devam etti.

Altay, toplantıya katılan belediye başkanlarına, iş birliği ve deneyim paylaşımının, ortak hedeflere ulaşmada kilit rol oynayacağını belirterek, "Birlikte hareket ederek, daha adil ve daha sürdürülebilir şehirler inşa etme vizyonumuzu gerçekleştirebiliriz" mesajını verdi.

Son olarak, yeni döneme büyük bir heyecanla başladıklarını ifade eden Altay, FLACMA üyelerine, daha adil, daha sevecen ve barışçıl bir dünya için birlikte çalışma çağrısında bulundu. Başkan Altay, UCLG'nin kuruluşundan bu yana çalışmaları ve teşkilata olan bağlılığı için San Jose belediye başkanlığını devredecek olan Johnny Araya’ya teşekkür ederek, yeni başkan Kelvin Cruz’a tam destek sözü verdi.

Başkan Altay'ın toplantıda yaptığı konuşma, yerel yönetimlerin küresel düzlemde karşılaştığı ortak zorluklara dikkat çekerken, iş birliği ve dayanışmanın önemini vurgulayarak, daha adil ve sürdürülebilir şehirler için birlikte çalışma çağrısı yaptı.

Bakmadan Geçme