UCLG'de Konuşan Altay: 'Bölgedeki En Büyük Sorun İsrail'

UCLG Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, UCLG-MEWA'nın Yıllık İstişare Toplantısı'na katıldı. Altay, MEWA bölgesinin en büyük sorununun İsrail sorunu olduğunu vurgulayarak, Gazze şehrinin İsrail'in devlet terörüne maruz kaldığını belirtti. Filistin'deki soykırımın insanlık tarihinde kara bir sayfa olduğunu ifade eden Altay, Gazze'nin bombalanarak yerle bir edildiğini ve insanların zorla tehcir edildiğini söyledi. Altay, UCLG olarak bölge teşkilatlarını güçlü bir şekilde destekleyeceklerini ifade etti.

UCLG'de Konuşan Altay: 'Bölgedeki En Büyük Sorun İsrail'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

UCLG Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, UCLG-MEWA'nın Yıllık İstişare Toplantısı'na katıldı.

Altay, MEWA bölgesinin en büyük sorununun İsrail sorunu olduğunu vurgulayarak, Gazze şehrinin İsrail'in devlet terörüne maruz kaldığını belirtti. Filistin'deki soykırımın insanlık tarihinde kara bir sayfa olduğunu ifade eden Altay, Gazze'nin bombalanarak yerle bir edildiğini ve insanların zorla tehcir edildiğini söyledi. Altay, UCLG olarak bölge teşkilatlarını güçlü bir şekilde destekleyeceklerini ifade etti.

Altay, geçen Ekim ayında gerçekleşen UCLG Dünya Konseyi'nde UCLG Dünya Başkanlığı'nı devraldığını hatırlatarak, Filistin konusundaki duruşlarını açıkça ifade ettiklerini söyledi. MEWA bölgesinin en büyük sorununun İsrail olduğunu belirten Altay, Gazze'nin İsrail'in devlet terörüne maruz kaldığını ve bu durumun dünyanın gözleri önünde gerçekleştiğini belirtti.

Altay, Filistin'de yaşanan soykırımın nadir görülen zalimce ve alçakça hadiselerden biri olduğunu dile getirerek, Filistin halkının yaşadığı acıların vicdan sahibi her insanın ortak acısı olduğunu söyledi. Altay, UCLG olarak Filistinli kardeşlerin yanında olduklarını ve dualarının, desteğinin, kalplerinin ve inançlarının Filistin halkıyla olduğunu ifade etti.

Başkan Altay, UCLG Dünya Başkanlığı'nın Türkiye ve MEWA gibi bölgesel teşkilatlar için kıymetli bir fırsat olduğunu belirterek, bölgesel sorunların dünya çapında dile getirilmesi ve çözüm bulunması için çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi. MEWA'nın gerçekleştirdiği çalışmalarla büyük başarılar elde ettiğini ifade eden Altay, UCLG olarak tüm bölge teşkilatlarını güçlü bir şekilde destekleyeceklerini belirtti.

Toplantıda UCLG-MEWA üyesi belediyelerden Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Birleşmiş Milletler'e sundukları gönüllü değerlendirme raporu ile ilerleme raporu hakkında bilgi verdi.

Filistin Nablus Belediye Başkanı Sami Hijjawi ise Başkan Altay'a Filistin'e verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Bakmadan Geçme