Ülke alarma geçti! Vaka ve ölümlerde artış var

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü (DGHS), dang hummasında vaka ve ölümlerde artış olmasından dolayı ülkede alarma geçildiğini bildirdi.

Ülke alarma geçti! Vaka ve ölümlerde artış var
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İnsanlara, sivrisineklerden bulaşan ve genelde Tropikal ve subtropikal bölgelerde görülen dang humması virüsü, için alarma geçen Bangladeş Hükümeti’nde, geçen yıla göre 8 kat daha artış olduğu belirtildi. Bangladeş Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü (DGHS) tarafından yapılan açıklamada ise, sadece bu yıl ülke genelinde 352 kişi dang hummasından hayatını kaybettiği ve son 24 saatte ise 2 bin 884 kişinin hastaneye kaldırıldığı bildirildi.  Yapılan açıklamada ülkenin başkenti Dakka’da ise 276 kişinin hayatını kaybettiği ve 75 kişinin hastaneye kaldırıldığı aktarıldı. 

Ülke alarma geçti! Vaka ve ölümlerde inanılmaz bir artış var


GEÇEN YILA GÖRE 8 KAT  ARTIŞ VAR  
Ülkedeki yüksek sıcaklıklar ve yağışlardan dolayı dang humması virüsünde bir artış olduğunu dile getiren DGHS yetkilisi Dr. Shahadat Hossain,” Dang humması virüsü, genel olarak tropikal ve subtropikal bölgelerde görülmektedir. İnsanlara ise sivrisinekler aracılığıyla bulaşıyor. Kuluçka döneminden sonra genel olarak hafif ateşe sebebiyet veren hastalık, bazı vakalarda ölüme neden olabiliyor. Vakalar, genellikle "yağış dönemleri" olarak bilinen haziran, eylül, aralık ve martta artış gösteriyor. Temmuz 2023'te geçen yılın aynı dönemine kıyasla 8 kat daha fazla dang humması görülmekte. Böyle devam ederse ağustosta temmuzdan daha fazla vaka görülebilir. İnsanların ölümüne neden olan bu sivrisinek türünün, su birikintilerinde larva oluşturması nedeniyle üreme alanlarının sürekli olarak ilaçlanması gerekiyor.” İfadelerine yer verdi 
 

Bakmadan Geçme