Ülkeler Konya'da buluşuyor

Devlet Tiyatroları genel müdürlüğünce 15.si gerçekleşecek olan 'BİN NEFES BİR SES Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali' Konya Devlet Tiyatrosunda 20-30 Mayıs 2023'de başlıyor.

Ülkeler Konya'da buluşuyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2008 yılında ilkini gerçekleştirmiş olan “BİN NEFES BİR SES” Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali, bu yıla kadar (23) farklı ülke (140)’ü aşkın farklı tiyatro grubunu bir araya getirmişti.
15.si gerçekleştirilecek festivalin büyük bir şölene çevirmenin mutluluğunu yaşayacaklarını belirten Konya Devlet Tiyatrosu sahibi Yaşar Özboz, “BİN NEFES BİR SES” Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivaline bu yıl dört farklı ülkeden (Azerbaycan, Kazakistan, Kosova ve İran), (5) farklı misafir tiyatro grubu, ev sahibi olarak (3) devlet tiyatro ekibi (Diyarbakır, Ankara ve Erzurum) ile birlikte toplam (8) farklı ekip, (9) farklı oyun ile (3) farklı sahnede toplam (19) temsil gerçekleştirilecek” dedi.

Ülkeler Konya'da buluşuyor
15.si gerçekleştirilecek festivalde bu yıl ev sahibi ülke olarak Türkiye, Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü “Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye”, “Diyarbakır Devlet Tiyatrosu “Saklı Gün”, Erzurum Devlet Tiyatrosu “Ana-Dolu Milli Mücadelenin Cesur Ve Kayıp Kadınları” ve “Dünyanın Eski Zamanlarında” adlı (Ç.O) oyunları sahnelenecek.
Festivale renk katacak misafir ülkelerin oyunları ise şu şekilde sıralandı:
-Kazakistan Cumhuriyeti- “III. Richard ve Tekeburdak”
-Kosova Cumhuriyeti- “Sığıntılar”
-Azerbaycan Cumhuriyeti- “Ana kaz (Ç.O)”
-İran- “Birkaç Gün Önce “
Yoğun katılım beklediklerini ve sanatseverleri festivale davet eden Yaşar Özboz: “Festival kapsamında 150’yi aşkın misafirimiz kadim şehri Konya’da misafir etmenin onurunu yaşayacağız. 1997 yılından itibaren seyircisine her yıl perde açmanın gururuyla bizleri yalnız bırakmayan tüm sanatsever halkımızı, festival kapsamında da yanımızda olacağını bilerek festivalimize davet ediyoruz. İyi seyirler.”

Festival ve oyunlar hakkında gün ile saat bilgisi almak isteyenler https://www.devtiyatro.gov.tr adresinden bilgi alabilirler.


EDA NUR AKSOY

Bakmadan Geçme