Ülkelerden Türkiye'ye destek gelmeye devam ediyor

Türkiye'yi sarsan büyük depremden sonra diğer devletlerden destek mesajları gelmeye devam ediyor.

Ülkelerden Türkiye'ye destek gelmeye devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’de meydana gelen depremle ilgili  Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmai,“Bu zor zamanda Türkiye halkının yanındayız. Afetin sonuçlarının üstesinden gelmek için Kosova Güvenlik Gücü (FSK) aracılığıyla gerekli yardımı sağlamaya hazırız’ diyerek yardım sağlamaya hazır olduğunu gösterdi.

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 912 kişinin hayatını kaybettiği, 5 bin 312 kişinin de yaralandığı depremle ilgili mesaj yayınlayan Kosova Cumhurbaşkanı Osmani, mesajında, “Türkiye’de yaşanan deprem felaketi nedeniyle derin bir üzüntü içindeyiz. Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz. Bu zor zamanda Türkiye halkının yanındayız. Afetin sonuçlarının üstesinden gelmek için Kosova Güvenlik Gücü (FSK) aracılığıyla gerekli yardımı sağlamaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Gürcistan Başbakanı Garibaşvili’den Türkiye'ye yardım teklifi geldi.

Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, sosyal medya hesabından Türkiye’deki depremle ilgili üzüntüsünü yazdı. “Türkiye halkının yanındayız” olduğunu söyleyen Garibaşvili, "Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı deprem nedeniyle Türkiye halkına ve hükümetine en derin taziyelerimi sunuyorum. Tüm yaralılara şifalar diliyorum. Türkiye halkının yanındayız ve gerekli her türlü yardımı yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Hamas’tan da taziye mesajı gecikmedi. Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, Türkiye’ye başsağlığı diledi. Açıklamada, yaralılara ise geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bakmadan Geçme