• Haberler
  • Konya
  • Uluslararası kariyer danışmanlığı projesi: Konya'da öğrenci ve öğretmen buluşması

Uluslararası kariyer danışmanlığı projesi: Konya'da öğrenci ve öğretmen buluşması

Erasmus+ programı kapsamındaki Kariyer Danışmanlığı projesi çerçevesinde beş farklı ülkeden 58 öğretmen ve öğrenci, Konya'da kariyer seçimi, geleceğin meslekleri ve iş başvurusunda dikkat edilecek hususlar gibi konularda eğitim aldı ve kültürel etkinliklere katıldı.

Erasmus+ programı çerçevesinde gerçekleştirilen "Kariyer Danışmanlığı" projesi, Polonya, Macaristan, Romanya, Slovenya ve Türkiye'den gelen 38 öğrenci ve 20 öğretmenin katılımıyla Konya'da düzenlendi. Proje kapsamında, kariyer seçiminde dikkat edilmesi gereken konular, meslek seçimi, geleceğin meslekleri ve iş başvurusu sürecinde önemli hususlar üzerine bilgilendirme etkinlikleri yapıldı. Proje ortaklarından Selçuklu Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi ziyaret edilirken, öğrenciler ve öğretmenler derslere katıldı ve Ebru ile Naht atölyelerinde etkinlikler düzenlendi. Ayrıca, katılımcılar Konya'nın kültür ve tarihine ilişkin Taş Bina, Darü'l-Mülk Sergi Sarayı, Bedesten gibi önemli yerleri ziyaret etti ve Mevlana Müzesi ile Kapadokya'yı gezdi.

Proje kapsamında yer alan öğrencilerden Hubert Domisiewicz, Türkiye'yi ziyaret etme ve meslek seçimi konularında önemli deneyimler kazandığını ifade ederken, Anna Szajer ise Konya'da geçirdikleri zamanın güzel ve etkinliklerin faydalı olduğunu belirtti. Romanya'dan katılan Mario Pesclevei ise projenin yeni arkadaşlıklar kurma ve farklı kültürleri tanıma fırsatı sunduğunu dile getirdi.

Türkiye yürütücüsü Mehmet Tokgöz ise projenin verimli geçtiğini ve öğrencilerin pratik yoluyla öğrenme şansı bulduğunu vurgulayarak, Türk kültürünü daha yakından tanıma imkanı bulduklarını ifade etti.

Bakmadan Geçme