'Uluslararası Kitaptan Yüzler Sergisi' Sanatseverlerin Beğenisine Sunuldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü, Konya Büyükşehir Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Necmettin Erbakan Üniversitesi Yayınları ve Sosyal İnovasyon Ajansı iş birliğinde düzenlenen 'Kitaplarla Yüz Göz Oluyoruz' temalı 'Uluslararası Kitaptan Yüzler BookFace Sergisi'nin açılışı yapıldı.

 'Uluslararası Kitaptan Yüzler Sergisi' Sanatseverlerin Beğenisine Sunuldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ankara Milli Kütüphane’de yer alan serginin açılış törenine; Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Ali Odabaş, NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhiddin Okumuşlar, NEÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Fatih Kaleci, Sosyal İnovasyon Ajansı Direktörü Ali Güney, davetliler ve sanatseverler katıldı.

Etkinlikte açılış konuşmalarının ardından BookFace tasarım yarışmasında dereceye giren; 1’inci Edanur Sabuncu’ya, 2’nci Aydan Demirel’e ve 3’üncülüğü paylaşan Havva Nurdan Dağtaş ile Neslinur Koç’a ödülleri takdim edildi.

BookFace tasarımlarından oluşan sergi, Ankara Milli Kütüphane’de 5 Ocak 2023 tarihine kadar açık olacak.

BookFace Nedir?

BookFace, katılımcıları gerçek hayattaki insanları albüm kılıflarıyla birleştirmeye teşvik eden çarpıcı biçimde benzer bir eğilim olan SleeveFace’e edebi bir yorum getirerek yönünü kitaplara çeviren bir “akım.” Her iki durumda da kişi, yüzünün tamamını veya bir kısmını mükemmel bir şekilde yerleştirilmiş kapak resmi ile fotoğraflıyor. SleeveFace tipik olarak müzik sanatçılarının fotoğrafik portrelerini içerirken, BookFace ise sayısız sanat formuna sahip.

Bakmadan Geçme