UMKE Gönüllülerine 'İHA-1 Ticari Drone Eğitimi'

UMKE Gönüllülerine 'İHA-1 Ticari Drone Eğitimi'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından afet ve olağan dışı durumlarda teknolojik cihazlardan faydalanılabilmesi amacıyla hazırlanan ve Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) tarafından onaylanan ‘İHA-1 Ticari Drone Eğitim’ projesi kapsamında 20 UMKE personeline eğitim verildi. 

Yapılan eğitimler ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak projeye olan desteklerinden dolayı MEVKA yöneticilerine teşekkür eden Konya UMKE Sorumlusu Ömer Göksu, “Afet ve olağan dışı durumlarda, ekiplerimizin alan taraması yapması, vakaya ulaşması ve aralarındaki koordinasyonu daha hızlı sağlayabilmesi için gelişen teknolojik ekipmanlardan faydalanabilmeleri gerekmektedir.  Bu kapsamda Konya UMKE olarak, Mevlana Kalkınma Ajansı ile başlattığımız proje çalışmasında, 20 UMKE personeline, Necmettin Erbakan Üniversitesi (KONSEM) tarafından İHA-1 Ticari Drone Pilot Eğitimi verilmiştir. 5 gün boyunca 32 saat süreyle, teorik, simülasyon ve gerçek uçuş eğitimi alan UMKE gönüllülerimiz, eğitim sonunda ‘İHA-1 Ticari Pilot Ehliyeti’ almaya hak kazanmışlardır” dedi. 
UMKE eğitim ve tatbikat çalışmalarının faaliyet planı çerçevesinde 2023 yılında da artarak devam edeceğini vurgulayan Göksu, “Proje kapsamında verilen eğitimlere devam ederek İHA-1 Ticari Pilot Ehliyeti almaya hak kazanan arkadaşlarımı tebrik ediyor, ülkemize afetsiz günler diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı. 

Bakmadan Geçme