Ünlü Marka Model Üretimini Durdurdu: Fabrika Satışa Çıkıyor!

Türkiye'de sevilerek kullanılan markaların üreticiliğini üstlenen otomotiv şirketi Ford modellerinden birinin üretimini durdurduğunu açıkladı. Modelin üretildiği fabrika ise satılığa çıkarıldı.

Ünlü Marka Model Üretimini Durdurdu: Fabrika Satışa Çıkıyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ford Avrupa'daki elektrikli araç piyasasına odaklanabilmek için önemli bir adım attı. 2025 yılında Focus modelinin üretimini tamamen sonlandıracağını açıkladı. Alınan karar ile Focus'un üretildiği Almanya'daki fabrikanın kapanması da gündeme damga vurdu.

Üretimi Bitirecek!

Konu ile ilgili otomotiv sektörü temsilcisi Emre Özpeynirci şu açıklamayı yaptı: “Ford yalnızca Focus'un üretildiği Almanya'daki fabrikasını kapatacağını açıkça bildirmese de bu modelin sürümden kalkması buradaki üretimi de bitirecektir” dedi.

Avrupa Pazarında Nasıl Hissedilecek?

Avrupa'da Ford'un en popüler modelleri arasında yer alan Focus 2022 yılında 170 Bin adet satış gerçekleştirdi. Üretim faaliyetlerinin sonlandırılması Avrupa pazarında otomotiv sektöründe ivme yitirmesine sebep olabilecek.

Volkswagen Firması da Aynı Şeyi Yaşadı!

Buna benzeyen bir başka gelişme geçtiğimiz yıl popüler araç devi Volkswagen firmasında yaşandı. Volkswagen Passat Sedan satışı resmi internet sitesi üzerinden kaldırıldı. 2022 yılında 60 Bin adet satılan Passat'ın piyasadan satışının kaldırılması Türkiye pazarında Volkswagen'i olumsuz etkileyebilecek.

 

Bakmadan Geçme