Ünlü yayıncı IShowSpeed neden hastaneye kaldırıldı? Son durumu ne?

Ünlü yayıncı IShowSpeed'in sosyal medyada paylaştığı video sevenlerini korkuttu. Peki, ünlü yayıncının hastaneye kaldırılma sebebi olan Cluster headache nedir? Belirtileri nelerdir? Detaylar haberimizde…

Ünlü yayıncı IShowSpeed’in sosyal medyada paylaştığı video takipçilerini üzdü. Video da, kafası sargılı ve gözleri şiş bir şekilde olan IShowSpeed’in Cluster headache hastalığı yüzünden bu halde olduğu öğrenildi. Peki, Cluster headache hastalığı nedir? Neden olur? 

CLUSTER HEADACHE NEDİR?  

Dilimize küme baş ağrısı olarak geçen Cluster headache, nadir zamanlarda ortaya çıkan, nedeni tam olarak bilinmeyen en şiddetli baş ağrılarından biridir.  Dilimizde Küme denmesinin sebebi ise, senenin belli zamanlarında atakların sıklaşması (kümelenmesi), ataklar arasında aylar bazen de yıllar boyu atak görülmemesinden dolayıdır.  Ağrılar ani başlayıp, 15 dakika ila 3 saat arasında sürdükten sonra hızlı sonra erer; kümelenme zamanlarında günde birkaç kereden haftada bir kaç kereye kadar sıklıkta görülebilir.

BELİRTİLERİ NELERDİR?

Küme baş ağrısı; tek taraflı göz çevresi ve şakaklarda hissedilir, diş etleri, yanaklar, alın ve boyuna yansıyabilir. Ağrı ile birlikte gözlerde kızarma, gözlerde yaşarma, burunda tıkanıklık, burunda dolgunluk, burun akıntısı, alında ve yüzde terleme, göz bebeğinde küçülme ve/veya göz kapağında ödem görülebilir. 

NEDEN OLUR?

Küme baş ağrısının sebepleri ise; uyku ve yemek düzensizliği, ağız içinde kötü konumlanan yirmilik dişler, yanlış yapılmış diş kanal tedavileri, aşırı alkol tüketimi ve sigara tüketimi de bulunur. Küme tipi baş ağrısı yaşayan kişilerin atak dönemlerinde alkol tüketiminden uzak durmaları gerekir.

Bakmadan Geçme