Ünlügül: Sayaç ve Tesisatlarını Mutlaka Koruma Altına Alın

Hava sıcaklığının aniden düşmesiyle su sayaçları ve tesisatlarda oluşabilecek donma riskine karşı vatandaşları uyaran Konya Sıhhi Tesisatçılar Odası Başkanı Ünlügül, gerekli tedbirlerin alınmasını gerektiğine dikkat çekti.

Ünlügül: Sayaç ve Tesisatlarını Mutlaka Koruma Altına Alın
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kombi kalorifer peteklerinin düzenli olarak bakımlarının yapılması gerektiğini belirten Konya Sıhhi Tesisatçılar Odası Başkanı Mehmet Ünlügül, “Bakımları yapılan kombi ve peteklerde yakıttan tasarruf ve kaliteli ısıtma elde edilir. Bakımların düzenli olarak yapılması malzemelerin kullanım sürelerini arttıracaktır.

Şehrimizde kışlar çetin geçer bu açıdan su sayaçlarımızda yalıtım malzemeleri ile korumaya alırsak su sayaçlarının donma kaynaklı patlamalarının önüne geçebiliriz. Ayrıca dışarıda pek çok kişi kolay para kazanma yolu olarak gördüğü için kapıcılık yapan, tesisat ve kombi den anlamadığı halde aldığı birkaç alet ve makine ile Kombi ve Petek temizliği yaptıklarını anlamadıkları içinde başka zararlara sebep oldukları konusunda şikayetler alıyoruz. Odamız amblem ve belgelerini taşıyan servislik belgeleri olan, vergi kaydı bulunan işinin ehli esnaf ve sanatkarlara yaptırmaları vatandaşlarımızın yararına olacaktır.

Başkan Ünlügül, su sayaçları ve tesisatların donmalarına karşı alınabilecek önlemleri de şu şekilde sıraladı;

"Su tesisatları, iklim değişikliklerine karşı korunması en çok önem arz eden donanımlardır. Bunların en büyük düşmanı soğuk havalarda yaşanan don olayıdır. Bu nedenle havaların soğuduğu bu günlerde açıkta olan su sayaçları ve iç tesisatta yer alan ana kolon boruları soğuğa karşı yalıtımlı olmadığından suyun kullanılmadığı zamanlarda donmaktadır. Kışın su sayacı ve borularının ısı yalıtım malzemeleri ile kaplanarak korunması gerekir. Sayacın etrafı yalıtım, talaş veya benzeri materyaller ile koruma altına alınarak muhtemel bir problemin önüne geçilmelidir. Donma halinde ise sayaca, sıcak su dökülmesi veya ateş tutularak açılmaya çalışılması su elemanlarının patlamasına ve maddi hasarın daha da artmasına sebebiyet vermektedir. Olası sayaç ve tesisat donmaları ile karşı karşıya kalınması durumunda, sayaca müdahalede bulunulmamalı ve yetkililerle irtibata geçilmelidir”

Bakmadan Geçme